FB pix Hoe ver zijn we met het vinden van een geneesmiddel voor alzheimer? - Artikelpost

Hoe ver zijn we met het vinden van een geneesmiddel voor alzheimer?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 665 | Aantal woorden: 439 | Datum: | 0 commentaar

Alzheimer is een ziekte die veel ouderen treft. Deze ziekte wordt gevreesd en daarom ook vaak onder de loep genomen door onderzoekers. Al dertig jaar wordt er wetenschappelijk onderzoek verricht naar alzheimer en de genezing hiervan. Tot nu toe zonder doorbrekende resultaten. Misschien wordt het tijd om onder ogen te zien dat we de ziekte niet kunnen genezen en moeten leren omgaan met alzheimer door bijvoorbeeld cursussen en gratis e learning

Onderzoek 

Bij onderzoek naar alzheimer zijn wereldwijd een hoop mensen betrokken. Naast de wetenschappers moeten er zowel gezonde proefpersonen als zieke proefpersonen meewerken om de oorzaak te achterhalen. Wat veroorzaakt dat een menselijk brein van licht geheugenverlies naar een gapend gat wordt getransformeerd die de persoon die het brein draagt onherkenbaar verandert.

Boekt de wetenschap vooruitgang?  

In Nieuwsuur wordt de komende tijd stilgestaan bij de onderzoeken die worden gedaan naar alzheimer met de volgende centrale vraag: zal de genezing van alzheimer ooit mogelijk worden? Nieuwsuur bekijkt wat er tot nu toe bekend is over de ziekte en welke onderzoeken momenteel worden uitgevoerd. Zo kunnen we de balans op maken of we al genoeg vooruitgang hebben geboekt of dat we beter een andere weg op kunnen gaan. 

Eiwitten 

Veel onderzoekers denken dat het geheugenverlies wordt veroorzaakt door de ophoping van eiwitten, maar een ander onderzoek wijst uit dat heel veel mensen hopende eiwitten hebben in hun hersenen terwijl hun brein nog optimaal functioneert. Op dit moment lijkt het alsof de wetenschap dichtbij is bij het geneesmiddel van kanker dan van alzheimer. Het is niet voor niets een van de meest gevreesde ziektes. 

Opmars 

In de jaren tachtig heeft alzheimer een opmars gemaakt van een zeldzame ziekte naar een uiterst bekende ziekte. De vraag is dus wat er is gebeurd in die tijd en het antwoord is: ontzettend veel. De wereld verandert vandaag de dag nog sneller dan vorige week en dat heeft ook effect op ons lichaam. Het is dus nog maar de vraag of we met al die veranderingen ooit een geneesmiddel zullen vinden. Tot die tijd is het belangrijk om te weten hoe je het beste om kunt gaan met dementie. 

 



Over de Auteur

E-learning made easy is er speciaal voor de mensen in de zorg. Met onderwerpen als: hoe ga ik het beste om met agressie? en het nieuwe Omaha classificatiesysteem is er altijd wel een e-learning oplossing die aansluit bij uw behoefte. Neem snel een kijkje op de website. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo