FB pix De gevolgen van kalkaanslag - Artikelpost

De gevolgen van kalkaanslag

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1201 | Aantal woorden: 463 | Datum: | 0 commentaar

We hebben er allemaal van gehoord, maar weten we eigenlijk wel wat de het nou precies is en wat de gevolgen er van zijn. Ook jij hebt ongetwijfeld wel eens een van de veelal overdreven reclames gezien op TV, waarin wordt beweerd dat wanneer je niet het betreffende product koopt je vaatwasmachine of wasmachine kapot zal gaan. En ook voor het schoonmaken van de douche en de wasbak zijn er veel speciale producten te koop tegen kalkaanslag. Maar wat is die kalkaanslag dan precies en is er geen makkelijkere oplossing dan allemaal speciale middelen te moeten kopen kopen.

Het ontstaan

Kalkaanslag, ook wel ketelsteen of kalksteen genoemd, onstaat tijdens het verwarmen of koken van water. Dit gebeurt vooral in hard water. De waterhardheid geeft de hoeveelheid kalk in water aan. De eenheid waarin we dit uitdrukken is de Duitse Hardheid (dH). De vorming van kalkaanslag vindt plaats vanaf 3dH. Water met een hoge dH noemen we hard water, water met een lage dH noemen we zacht water. In Nederland moet de totale hardheid van drinkwater 5,6dH zijn. Maar al vanaf 5dH wordt het aangeraden om maatregelen te nemen om schade aan apparatuur als vaatwasmachine en wasmachine te voorkomen.

De gevolgen

De gevolgen kunnen groot zijn. Wanneer hard water, dus met veel kalk, wordt verwarmd dan begint zich door allerlei chemische reacties kalksteen te vormen. Dit hecht zich aan de binnenkant van de buizen en pompen in de apparatuur. Wat de doorstroming vermindert en het functioneren van bijvoorbeeld een warmte element belemmert. Daarnaast zorgt hard water in combinatie met het gebruik zeep voor de vorming van kalkaanslag op je servies en het stug en grauw worden van je kleren.

De oplossing

De oplossing is dus om te zorgen dat er minder kalk in je water komt. Maar hoe kan je dat bereiken als de hoeveelheid kalk in het kraanwater eigenlijk al te hoog is? Dat kan door gebruik van een waterontharder.Dit apparaatje zorgt ervoor dat de zouten die standaard zijn opgelost in het water niet meer neerslaan, zonder de samenstelling van het water te veranderen. Zo zorg je ervoor dat de gezonde effecten van de zouten in het kraanwater behouden blijven, terwijl de nadelige effecten met betrekking tot de vorming van aanslag tot de verleden tijd behoren.

 



Over de Auteur

Alles over kalkaanslag en de beste oplossing ervoor

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[91 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo