Onderhoud aan je keuken
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: lisanne | Via Artikel Post
Gezien: 1289 |
Aantal woorden: 375 |
Datum: Wed, 26 Sep 2012 |
0 commentaar
De levensduur van een keuken kan erg lang zijn. Meestal gaat dit richting de 20 jaar. Echter dient er dan wel goed onderhoud aan de keuken moeten worden gepleegd.
Eenvoudige tips
We starten met een aantal eenvoudige tips die altijd van toepassing zijn.
- Na gebruik van je keuken maak deze dan direct schoon.
- Na gebruik of het schoonmaken van je keuken, zorg dat je deze altijd droog achterlaat.
- Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.
- Gebruik milde en oplosbare schoonmaakmiddelen.
Schoonmaken werkblad
Het onderhoud aan je werkblad verschilt erg per materiaal. Maar hier zijn een aantal basis tips:
- Zet nooit hete pannen op je werkblad.
- Gebruik geen schurende of agressieve middelen.
- Maak vloeistoffen gelijk schuin.
- Maak bij snijden altijd gebruik van een snijplank.
Schoonmaken kookplaat
Een kookplaat is meestal snel vuil. Hier dient dan ook de meeste onderhoud te gebeuren.
- Na het koken, direct schoonmaken met milde schoonmaakmiddel.
- Gebruik geen schuurmiddel.
- Laat vuil niet vastkoeken op je kookplaat.
Onderhoud vaatwasser
Goed schoonmaken van je vaatwasser is een must. Een vaatwasser kan zichzelf niet reinigen en als je het verder zelf niet schoonmaakt zal de vaat ook niet schoon worden.
- Zorg dat de sproeiers schoon zijn en dat er geen vaat in de weg zit. Soms valt hier per ongeluk bestek in en zal de sproeier niet goed kunnen draaien.
- Laat je vaatwasser 1x in de week leeg draaien.
- Maak de filters schoon, haal ze uit de vaatwasser en reinig ze met een standaard reiniger.
Over de Auteur
Expert op het vakgebied van Keukens. Ik beheer diverse blogs over keukens en onderhoud van keukens.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen