FB pix Conditie opbouwen - Artikelpost

Conditie opbouwen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1213 | Aantal woorden: 359 | Datum: | 0 commentaar

Hardlopen

Als je gaat hardlopen volg je meestal een trainingsschema. Die begint dan rustig en het word met om de zoveel dagen steeds iets zwaarder. Zo kan je goed je conditie opbouwen in gelijkmatig tempo. De voordelen van zulke trainingen zijn dat je een groter hart krijgt. Dit zorgt ervoor dat je bloed sneller kan rondpompen naar de plaatsen die het extra nodig hebben. Ook je longcapiciteit groeit, dus houd je het langer vol. Ook word je lichaam zuiniger met energie. Dat houdt in dat je lichaam niet in één keer alle energie verbruikt maar er rustiger aan over zal doen.

Veel mensen die beginnen met hardlopen krijgen last van spierpijn en vaak ook nog is blessures. Spierpijn is een goed teken, dan weet je dat je hard heb gewerkt. De blessures zijn wat minder. Dit kan worden veroorzaakt door geen warming up te doen, of verkeerde schoenen.

Basketbal

Met basketbal verbeter je je conditie ook, dit doe je voornamelijk door te trainen en wedstrijden spelen. Met basketbal is het ook belangrijk om hoog te kunnen springen. Dit is ook erg voor je conditie omdat je tijdens trainingen veel moet springen. Ook heb je soms krachttrainingen, dan moet je zogenaamde drills doen. Daarmee moet je bijvoorbeeld in verdediging positie blijven tikken met je voeten op de grond en daarna opeens 15 keer opdrukken.

Als je dan een wedstrijd heb merk je dat je er echt op vooruit bent gegaan als je het met de training vergelijkt. In de wedstrijd word er natuurlijk van je verwacht dat je er alles voor over hebt om te winnen. Dat betekent dat je alles moet geven wat je op de training hebt geleerd of geoefend.



Over de Auteur

Deze stukje tekst gaat over hoe je het best je conditie kan opbouwen. Ik wil jullie mijn ervaring met jullie delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

'101 Makkelijke recepten voor Explosieve Spiergroei' - Fitness Recepten voor Mass Gainer - Spiermassa opbouwen - Kookboek spieropbouw - Spiergroei voeding - Spiergroei vrouwen - Spiergroei mannen - Voeding spieropbouw
'101 Makkelijke recepten voor Explosieve Spiergroei' - Fitness Recepten voor Mass Gainer - Spiermassa opbouwen - Kookboek spieropbouw - Spiergroei voeding - Spiergroei vrouwen - Spiergroei mannen - Voeding spieropbouw

€ 2,35
Toon product

Speelkind
Speelkind

€ 20,95
Toon product

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo