FB pix Hardloopkleding van belang? - Artikelpost

Hardloopkleding van belang?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 834 | Aantal woorden: 451 | Datum: | 0 commentaar

Waarom speciale hardloopkleding dragen?




Hardlopen is een sport waar je niet veel spullen of apparatuur voor nodig hebt. Maar als je van plan bent om regelmatig te gaan hardlopen, zijn hier een aantal items hardloopkleding die het hardlopen comfortabeler zal maken. 

Basis lagen / onderkleding dragen 
Om comfortabel te kunnen hardlopen, zouden zowel mannen als vrouwen basis lagen moeten dragen die geschikt zijn voor je lichaam en het hardlopen. Basis lagen voor mannen zijn ontworpen om strak te zijn. Ze creëren een tweede huid effect en ondersteunen hiermee de spieren. Deze laag zorgt ook voor constante warmte en maakt het makkelijker om te bewegen. De kleding heeft ademend vermogen dat zorgt voor een goede temperatuur- en vochtregulatie.
Als je een vrouw bent, draag een sport BH. De sport BH's zijn speciaal getest en ontworpen om het comfort en het gemak om te bewegen te maximaliseren. Ook is een Sport BH schokbestendig en perfect voor het verstrekken van ondersteuning. Ze zijn gemaakt van een ademende stof met naadloze cups om schuren te voorkomen. 

Ademend t-shirt 
Het belangrijkste tijdens het hardlopen is je lichaamstemperatuur stabiel houden en je huid droog houden. Om je warm en comfortabel te houden tijdens het hardlopen, moet je zorgen dat je een kledingstuk (t-shirt of top) draagt dat ademt. Vermijd altijd katoenen t-shirts! Dit soort stof absorbeert vocht en je huid zal heel snel afkoelen! 

Isolerende kleding
Aangezien hardlopen een buitensport is, is het belangrijk om je spullen aan te passen aan de weersomstandigheden. Zoals eerder genoemd is het belangrijkste om je lichaamstemperatuur tijdens het hardlopen te behouden. Kleding die ademt en ook nog eens isoleert zorgt voortdurend voor een circulerende lucht wanneer je loopt. Isolerende kleding wordt gemaakt van lichte, ademende en warme stoffen. 

Hardloopschoenen 
Het dragen van oude hardloopschoenen of hardloopschoenen die niet geschikt zijn voor je loopstijl is een van de grootste oorzaken van hardloopblessures. Je voeten, enkels, knieën en heupen hebben het zwaar tijdens hardlopen. Je lichaam vangt bij elke stap namelijk minimaal 3 keer je lichaamsgewicht op! Daarom zijn goede hardloopschoenen dus zo belangrijk voor het hardlopen. Hardloopkleding hoeft niet duur te zijn, je hebt tegenwoordig zelfs al heel veel goedkope hardloopkleding online. 

Over de Auteur

MTrunning schrijft regelmatig artikelen gerelateerd aan hardlopen 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo