FB pix Wat is een Longboard precies? - Artikelpost

Wat is een Longboard precies?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 4739 | Aantal woorden: 490 | Datum: | 0 commentaar

Het gebeurd steeds vaker dat je een longboard voorbij ziet komen. Zeker als je in de stad woont. Maar er zijn ook veel boarders in andere delen van het land te vinden. Een longboard is een goedkoop vervoersmiddel. Van de ene naar de kant van een dorp komen is het voornaamste doel van een pintail longboard.

 

Lekker cruisen op je board

Cruisen klinkt je zeker wel bekend in de oren. Lekker ontspannen over vlakke stukken asfalt “cruisen”. Op een board zijn je voeten van groot belang, daar maak je namelijk beweging mee. Dit komt overeen met vaart maken op een standaard board. Doormiddel van je volledige lichaam naar voren en achteren te plaatsen, kun je nog meer snelheid maken op een longboard.

 

Welk longboard voor een beginner?

Er zijn een hoop verschillende vormen longboards te krijgen. Verschillen zijn te vinden in de lengte en in de vorm van het longboard. Er zijn zelfs boards te vinden die langer dan een meter zijn!. Belangrijk zijn ook de vormen van het longboard dat je gaat kopen. Ben je een starter, dan is een pintail vorm waarschijnlijk goed genoeg voor je. Let er bij een longboard kopen dus goed op wat voor soort board je koopt.

 

Onderdelen van een Longboard

Net zoals bij een fiets, bestaat een board ook uit verschillende onderdelen. Zo is er bijvoorbeeld het Deck. Dit is de houten plank waar je op staat. Er zit veel verschil in bouwkwaliteit van het deck. 

 

Dan zijn er ook nog de trucks. Deze aluminium houders zitten vast onder het deck. Er zijn een hoop soort trucks verkrijgbaar. Heel erg brede trucks, die hebben veel stabiliteit. Tot relatief smalle trucks waardoor je sneller bochtjes met je board kunt maken. Voor beginnende boarders zijn wat bredere trucks  aan te raden.

 

Downhill niet voor beginners

Downhill met een board wordt door veel boarders gedaan. Zie je het al voor je. Downhill is vanaf iets hoogs ( een berg of heuvel) naar beneden op je board. De snelheid kan (zoals je wel zult snappen) enorm oplopen. Ben jij een absolute beginner dan is dit  nog even niets voor jou. Mocht jij het toch eens willen doen, draag dan goede bescherming (minimaal een helm). Of je nu wilt downhillen of cruisen , een longboard moet je eerst aanschaffen. Meer informatie vind je op http://longboardkopen.net waar alles duidelijk wordt uitgelegd.

 

 



Over de Auteur

Maakt sinds kort gebruik van een longboard, en helpt andere deze colle sport ook te beoefenen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Longboard - Drop Through - van Bamboe - 100cm - Zwart
Longboard - Drop Through - van Bamboe - 100cm - Zwart

€ 79,95
Toon product

Big Bang Boards Longboard - met Tool & Cleaner - Volwassenen - Kinderen - Black Hole
Big Bang Boards Longboard - met Tool & Cleaner - Volwassenen - Kinderen - Black Hole

€ 59,80
Toon product

Vesto® Skateboard rek - Muurbeugel - Muurbevestiging - Skateboard/Longboard - Skateboard Ophangen - Ophangsysteem - Skateboard Houder - met 3 skateboardstikkers
Vesto® Skateboard rek - Muurbeugel - Muurbevestiging - Skateboard/Longboard - Skateboard Ophangen - Ophangsysteem - Skateboard Houder - met 3 skateboardstikkers

€ 13,99
Toon product

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo