FB pix Wielerkleding van groot belang voor een wielrenner - Artikelpost

Wielerkleding van groot belang voor een wielrenner

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 701 | Aantal woorden: 356 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig is goede kleding in de wielersport van groot belang. Ook in de amateurtak en voor de recreatieve fietser is kleding zeer belangrijk. Het heeft ook een beetje te maken met het imago op de fiets. Iemand in een gelikte wieleroutfit zal al snel eerder opvallen dan iemand die in de korte broek op de fiets zit. Wielerkleding heeft zich daarnaast in de loop der jaren ontzettend sterk ontwikkeld en verbeterd. Het grote verschil zit hem met name in het materiaal dat tegenwoordig gebruikt wordt. De hedendaagse materialen drogen zeer snel en hebben een uitstekende pasvorm. Vroeger was dit wel anders.

Naast het feit dat goede wielerkleding voor een wielrenner een stuk plezieriger is, moet de kleding natuurlijk ook functioneel zijn. Aangezien wielrennen een intensieve duursport is, is het zeer belangrijk dat bijvoorbeeld zweet en warmte van het lichaam goed afgevoerd kunnen worden. Het is daarbij ook niet de bedoeling dat een wielrenner weer afkoelt. Goede kleding is hierbij van essentieel belang. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de juiste materialen, zal een wielrenner veel hinder ondervinden van de omstandigheden en waarschijnlijk niet tot grootste prestaties kunnen komen.





Daarnaast is voor een wielrenner het zitvlak in de wielerkleding natuurlijk van groot belang. Tijdens de Tour de France zitten wielrenners uren op de fiets, waarbij er natuurlijk veel lichamelijk irritaties kunnen ontstaan. Met name het zitvlak zal snel pijnlijk kunnen aanvoelen. Goede wielerkleding is hier tegen bestand en biedt comfort voor de wielrenner op verschillende manieren, met bijvoorbeeld een zitvlak (kussen). Natuurlijk is het ook van groot belang dat het zitvlak vrij is van vervelende naden, die op den duur voor irritaties kunnen zorgen.

Wielerkleding is dus van groot belang voor wielrenners. Besluit je zelf ook te gaan fietsen, zorg er dan altijd voor dat je niet bespaart op je wieleroutfit!

Over de Auteur

RB Online schrijft informatieve artikelen over sportgerelateerde onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo