De opvoeding van de Chihuahua - Artikel Post - Artikel Marketing

De opvoeding van de Chihuahua

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1721 | Aantal woorden: 621 | Datum: | 0 commentaar

Als u voor de eerste keer een nieuwe Chihuahua puppy heeft dan wilt u met vol enthousiasme een band gaan op bouwen met deze kleine hond en u denkt dat u een leven vol geluk tegemoet zult gaan. Natuurlijk klinkt dat fantastisch. Echter u moet wel goed beseffen dat u constant moet leren over het gedrag van deze hond en u moet blijven leren over de dingen die u moet doen om de hond te laten wennen aan u en uw huis. Ook zult u uw hondje moeten leren omgaan met andere mensen. Het is een lange weg die voor u ligt! Echter als u blijft leren over uw hond dan zijn de mogelijkheden zeer divers en omvangrijk.

Chihuahua en kinderen

We kunnen om de hete brij heen draaien, maar het is helaas een feit dat het hondenras de Chihuahua en kinderen niet samengaan. De Chihuahua houdt niet van lawaai, veel commotie, en ook niet van de manier van rennen zoals kinderen dat kunnen doen. Dit soort zaken zullen de hond frustreren en hij zal dit waarschijnlijk uiten door een bijt-reactie en zal dan iedereen bijten in zijn omgeving. Hij zal ook ongecontroleerd gaan blaffen. Als u dus kinderen heeft, laat ze de Chihuahua dan niet achterna zitten. Iedereen vindt het leuk om te zien hoe een Chihuahua blaft op het moment hij zijn speeltje "beschermd", maar het is een feit dat dit soort gedrag zich kan ontwikkelen tot een serieus probleem later in het leven van een Chihuahua. De hond zal niemand meer vertrouwen en zal naar iedereen blaffen die in zijn buurt komt. U moet de hond zijn ruimte geven en gunnen, maar u zult hem ook moeten laten weten dat hij veilig in het huis is en dat niemand iets probeert af te pakken. Positieve versterking en veel liefde kan dit bewerkstelligen.

De Chihuahua is erg teer

De Chihuahua is een van de kleinste honden ter wereld en is daarom ook heel erg teer. In tegenstelling tot andere honden is de Chihuahua niet echt goed in springen en rennen en daarom moet u de hond ontmoedigen veel te klimmen, een Chihuahua is zwak en het springen van een tafel op de vloer kan er voor zorgen dat er botten worden gebroken. Vermijdt ook het optillen van de hond, want het uit uw armen springen kan weer voor problemen zorgen. De Chihuahua heeft zijn eigen wil en wanneer het aankomt op het naar buiten gaan zal dit een gevecht op kunnen leveren. U zult een enorme dosis geduld moeten hebben en veel advies. Doe dus eerst veel onderzoek voordat u de eerste keer naar buiten gaat. het meest belangrijke om te beseffen is dat de Chihuahua wind en regen haat, dus om hem met deze omstandigheden de deur uit te krijgen zal een uitdaging worden. Oefening en geduld zullen u klaar maken voor dit gevecht.

Training van de Chihuahua

Er valt een hoop te leren en te vertellen over deze kleine hond. U zult goed geïnformeerd moeten zijn alvorens in staat te kunnen zijn om te gaan met alle zaken die nodig zijn bij de training. Leest u dus veel over de Chihuahua en als u de hond kocht van een fokker, vraag dan zeker zo veel mogelijk aan de persoon, want alle hulp en kennis is mooi meegenomen.

Als u advies nodig heeft kunt u dit artikel waarschijnlijk goed gebruiken. 

 Over de Auteur

De Chihuahua

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[147 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[125 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[120 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo