Puistjes of mee eters - Artikel Post - Artikel Marketing

Puistjes of mee eters

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 174 | Aantal woorden: 483 | Datum: | 0 commentaar

Mee Eters of “blackheads” zijn een vorm van puistjes, maar zijn moeilijker om te behandelen. Uitknijpen van een mee-eter kan je niet doen, omdat deze moeilijker zijn om van buitenaf aan te pakken.

Hoe Krijg Je Mee Eters?

Ze ontstaan wanneer een talgkliertje ontsteekt, vol geraakt met talg en dankzij bacteriën en dode huidcellen oxideert. Hierdoor ontstaat er een zwart of geelachtig puntje, dat zichtbaar is aan het oppervlak. Dit kan voorkomen op elk huidtype, een niet vette huid hebben is dus geen garantie dat je er geen last van kan hebben. Ook kan je mee eters hebben op meerdere plaatsen : je gezicht ( vaak op de neusvleugels ), je rug, de borstkas en zelfs op je benen ! In de Puberteit produceren de talgkliertjes extra, onder invloed van hormonen. Daarom is dit vooral een probleem van jongeren. Naast een te hoge talgproductie, zijn er nog enkele factoren waar je rekening mee moet houden :

  • Bepaalde gezichtscremes : Deze kunnen de talgklietjes afblokken, en zo verstoppen.
  • Stress
  • Bepaalde medicatie ( die invloed heeft op je hormonen )
  • Make-up

Hoe kan ik zelf een acne behandeling starten?

Probeer vooral eerst de lichtere middeltjes uit, niet meteen zware oplossingen uitproberen, de kans is namelijk groot dat je je huid verder beschadigd. Mee Eters zijn moeilijker te bestrijden dan puistjes, maar deze behandelingen tegen puistjes is ook van toepassing op mee eters ! Het voornaamste is dat u eerst en vooral de externe factoren probeert uit te sluiten, dus geen make-up dragen voor een week bijvoorbeeld. Kijk na een week of de mee eters vermeerderen of verminderen.

Verder kan het veelvoudig reinigen en scrubben van de huid kan ook een eenvoudige oplossing geven voor het probleem. In plaats van een dikke creme of make up te gebruiken, kan u ook proberen een lichte creme of olie te gebruiken die de huid hydrateert. Een anti-comedo lotion kan u verkrijgen bij de apotheker. Voor erge gevallen schijnt Vitamine A zuur zeer effectief te zijn ( niet enkel mee eters, maar ook tegen de klassieke puistjes ). Gebruik dit wel niet als u tracht zwanger te worden, zwanger bent of je borstvoeding aan het geven bent. Praat hier bij voorkeur ook over met uw huisarts. Probeer niet te hard de mee eters te verwijderen door een teveel aan lotions en cremes op je gezicht te smeren, dit kan namelijk een omgekeerd effect hebben omdat u uw huid verder verstikt! En vooral : als u mee eters wilt verwijderen, oefen dan geduld uit, verwacht geen overnight results.Over de Auteur

Mijn naam is Elizabeth. Ik ben een professional blogger en internet marketeer. Ik schrijf meestal over gezondheidsgerelateerde klachten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[165 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo