3 redenen om een interim HR manager in te huren - Artikel Post - Artikel Marketing

3 redenen om een interim HR manager in te huren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 149 | Aantal woorden: 437 | Datum: | 0 commentaar

De HR-manager. Als het gaat om het werven, beoordelen en opleiden van personeel is hij of zij van alle markten thuis. In sommige gevallen kan het echter verstandig zijn om er één extern in te huren. Voor het uitvoeren van een reorganisatie bijvoorbeeld. Of wanneer u dringend een tijdelijke vervanging nodig heeft. Twijfelt u of uw organisatie wel een HR interim kan gebruiken? In deze blog zetten wij de meest voorkomende situaties voor u uiteen.

Het opzetten van HR-afdeling

Als ondernemer hoopt u natuurlijk dat uw bedrijf groeit en groeit. Deze ontwikkeling heeft echter wel consequenties voor de bedrijfsvoering. Wanneer uw organisatie rond de 50 tot 80 medewerkers in dienst heeft, is het vaak verstandig om een HR-afdeling op te zetten. In veel gevallen wordt er in zo’n situatie een interim HR manager ingehuurd. Hij of zij heeft verstand van zaken en zal deze kennis en ervaring ongetwijfeld met het (nieuwe) personeel delen. Zo ontstaat er een stabiele basis voor uw kersverse afdeling.

Overbrugging

Ziekte. Pensioen. Ontslag. Waar er mensen werken, doen zich vaak onverwachte situaties voor. Ook als het gaat om de HR-afdeling. Wanneer uw huidige HR manager plotseling wegvalt, kan het voorkomen dat u geen gedegen vervanging heeft. Om de tijd te overbruggen kunt u een interim HR manager inhuren. Zal uw huidige werknemer niet meer terugkeren? Dan kan de interim overgaan tot het trainen van de HR-assistant of een andere vervanger. Zo kan uw HR-afdeling binnen korte tijd weer op eigen kracht verder.

Uitvoering veranderingsprocessen

Soms moeten er knopen worden doorgehakt. Een reorganisatie of een sanering. Als bedrijf ontkomt u er niet aan. Wanneer er sprake is van zo’n grote, ingrijpende verandering kan het verstandig zijn om een interim HR-manager in te schakelen. Doet u dit niet? Dan is de kans groot dat de zittende manager reputatieschade oploopt. Het personeel neemt hem of haar namelijk de impopulaire maatregelen kwalijk. Om te voorkomen dat hij of zij op zoek gaat naar een andere baan, kunt u dit soort situaties beter overlaten aan een tijdelijke vervanger.

Zoals u hierboven kunt lezen zijn de redenen voor het inhuren van een interim HR-manager redelijk divers. Heeft u interesse? Neem dan contact op met een gespecialiseerd bureau.Over de Auteur

Aanbieder van gespecialiseerde interim HR-managers en andere interim medewerkers. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo