FB pix 3 tips om je speech te verbeteren - Artikelpost

3 tips om je speech te verbeteren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1645 | Aantal woorden: 892 | Datum: | 0 commentaar

Als je bent gevraagd om een speech voor je collega’s te geven, kun je je óf trots, óf bang, óf allebei tegelijk voelen. Veel mensen weigeren dit uit angst of geloof dat ze zichzelf in verlegenheid zullen brengen. Omdat het geven van een speech een vak op zich is, kun je wel een aantal eenvoudige tips gebruiken om je toespraak interessant te maken. Het geven van een speech hoeft niet moeilijk te zijn, als je goede plannen maakt en je aan je strategieën houdt om je publiek te betrekken, zul je in staat zijn om een indrukwekkende speech geven.
Zou iedereen wel naar me willen luisteren?

Zakelijke speeches zijn noodzakelijk. Je zou niet gevraagd worden om over een onderwerp te spreken als er geen behoefte was aan je vaardigheden. Zelfs all zullen al je collega’s niet allemaal blij zijn om erbij te zijn, ze verwachten nog steeds solide, nuttig materiaal. Zodra je ze overtuigd hebt dat je hen dingen gaat leren die ze nog niet wisten zal je hun aandacht hebben.


Wat zijn de onderdelen van een goede speech?

Je wil je toespraak organiseren in secties: een opening, een kern en een slot. Elk van deze secties moeten duidelijk herkenbaar zijn door hun kenmerken. De belangrijkste onderdelen van je toespraak zijn eigenlijk de opening en het slot, dit is namelijk wanneer de aandacht op zijn grootst is. Hier zijn vier tips voor het stimuleren van de gevolgen van het openen en sluiten van je toespraak.


1) Open met een aandachtstrekker

Door het gebruik van een smaakvolle grap, een statement, of een oproep tot actie krijgt je publiek te weten dat het menens is. Een sterke opening kan je ook zelfvertrouwen geven als je ziet dat je publiek geïnteresseerd is en nog meer betrokken wil raken in je toespraak.


2) Stel jezelf voor.

Denk over de speeches van andere mensen. Hoogstwaarschijnlijk gaf je die persoon aandacht omdat je merkte dat hij zijn onderwerp begreep en expert was op dat gebied. Omdat je niet wilt opscheppen, is het belangrijk dat je publiek je respecteert en gelooft dat je goed geïnformeerd over je onderwerp spreekt. Een GOAL cursus is ook aan te raden. Open met een korte verklaring waarom dit onderwerp belangrijk is voor jou en over het werk wat je in de afgelopen tijd hebt gedaan omtrent dit onderwerp.


3) Blijf het gesprek vorderen

Hoewel het wat tijd in beslag kan nemen, als je je publiek aanbiedt om vragen te stellen of je te ontmoeten na je speech maakt dat ze zich nog meer verbonden voelen. In plaats van een monoloog, maak je er een dialoog van waarin andere mensen gehoord worden tot op het einde van je toespraak. Dit zal ertoe leiden dat je publiek een binding vormt met je. Verder is dit een geweldige kans om iets dat niet duidelijk was uit je toespraak te verduidelijken.

Over de Auteur

Jan Gasteren is een hobby schrijver en werkt graag aan veel informatieve online teksten. Daarnaast geeft Jan trainingen aan mensen die vooral in de detailhandel werken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo