FB pix 3x De Meest Bijzondere Social Media Bijbaan - Artikelpost

3x De Meest Bijzondere Social Media Bijbaan

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1118 | Aantal woorden: 1619 | Datum: | 0 commentaar

De gemiddelde Nederlander zit anderhalf uur per dag op social media. Ideaal voor bedrijven en blogs om onder jouw aandacht te komen. Al die kanalen moeten echter ook worden bijgehouden, dus werk is er dus genoeg! Perfect als je jouw creativiteit kwijt wilt op een klantenservice door aan gevatte Facebookreacties te werken. Er is echter ook een wereld met functies waar je niet zo snel aan denkt. We praten je bij over welk bijzonder werk hieruit voortkomt! Perfect als je ervaring wilt opdoen met een social media bijbaan.

Pinterest expert
Talk about a booming business: Pinterest blijkt voor blogs, influencers en kleine bedrijven dé plek om lezers naar hun website te trekken. Jouw rol als Pinterest Expert is om content te maken en dit op de juiste manier/momenten op Pinterest te verspreiden. Je moet hierin dus goed oog hebben voor fotografie en beeldbewerking. Je werkt (online) met een vast uurloon.

In Nederland staat Pinterest nog niet eens zo groot op de radar. Amerikaanse en Canadese sites hebben de waarde al flink door: hoe populairder hun Pin is, des te beter voor SEO en des te meer lezers op hun site.

Virtual Assistent voor (reis)websites
Een Virtual Assistent of VA is eigenlijk de verzamelnaam voor verschillende taken. Nee, je hoeft niet iemands was te bezorgen of de agenda bij te houden. Een VA heeft meestal een breed takenpakket: meestal wordt gevraagd om fotobewerking, tekstbewerking, stockfoto’s te zoeken en SEO. Er is een gigantische markt voor: vooral onder reisblogs en influencers die het te druk hebben om ‘administratieve’ klusjes te doen. Zo’n influencer maakt de content, jij houdt de site bij. Je kunt als beginner met gemak $15 per uur vragen. De echte toppers zitten eerder rond de $45. Dollar, want hoewel er ook in Nederland vraag naar is, zit de grote groep in Noord-Amerikaanse sites.

Starten kan lastig zijn, maar je hebt maar net 1 klant nodig. Een beetje reissite heeft al snel 3 tot 8 uur per week aan werk liggen. Het mooiste is: dit werk is volledig online! Werk waar je wilt: thuis, in Starbucks of op Bali. Meestal kun jij zelf de werktijden bepalen – deadlines zijn niet heel strak. De ideale social media bijbaan voor jou!

Het is hierin ook mogelijk om, als je wilt, gericht bezig te zijn met enkel de social media kant. Zo hou jij Facebook of Instagram bij door content te verzinnen, op klanten reageren en posts op tijd in te roosteren. Dit geldt echter vooral voor hele grote sites; een kleine blog zal hier weinig uren in stoppen.

Het nadeel is dat jij als sollicitant veel concurrentie hebt uit bijvoorbeeld Aziatische landen, waar je niet met het lage uurloon kunt concurreren. Jouw voordeel heb je als je perfect Engels kunt schrijven en consistent kwaliteit levert.

Hoe kom je aan zo’n baan? Netwerken is het best. De populairste VA’s vinden werk als een oude klant je aan een kennis aanbeveelt: ons kent ons. Begin niet op vacaturesites, maar zoek in op speciale Facebookgroepen voor VA’s of ‘digital nomads’. Reageer tot je beet hebt!

Logo’s ontwerpen
Ben jij creatief en een beetje handig met Adobe (of Canva)? Genoeg bedrijven die jouw ontwerptalent kunnen gebruiken voor een nieuw bedrijfslogo. Als je écht een voorsprong wilt, kun je voor jezelf een portfolio website maken. Kies een mooi gratis design en toon hierop jouw werk en creaties. Het best is om dit in het Engels te doen, om ook internationale opdrachtgevers te pakken. Stuur jouw portfolio door naar potentiële werkgevers en ze weten meteen dat jij kwaliteit levert.

Het nadeel is dat deze social media bijbaan om losse klussen draait. Je moet dus soms veel tijd stoppen in het vinden van een nieuwe opdracht. Fiverr is een bekende site om werk te vinden, maar Facebook-groepen doen het ook altijd goed.


Studeer jij Marketing en zoek je naar een studiegerelateerde baan? Kijk ook even op Studentenvacature. Dit is de grootste studenten vacaturebank van Nederland, waar geregeld een social media bijbaan of marketing klusje op te vinden is.

Over de Auteur

Studeer jij Marketing en zoek je naar een studiegerelateerde baan? Kijk ook even op Studentenvacature. Dit is de grootste studenten vacaturebank van Nederland, waar geregeld een social media bijbaan of marketing klusje op te vinden is.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo