4 tips om ziekteverzuim te beperken - Artikel Post - Artikel Marketing

4 tips om ziekteverzuim te beperken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 142 | Aantal woorden: 516 | Datum: | 0 commentaar

Ben je werkgever en merk je dat je personeel zich wel erg vaak ziek meldt? Dan wil je daar natuurlijk iets aan doen. En merk je dat een werknemer minder productief is de laatste tijd? Dan is het echt niet meteen tijd voor neuropsychologisch onderzoek. Vaak is er een heel logische verklaring voor te vinden. De voor de hand liggende tips - “zorg voor een goede werksfeer en een veilige werkplek” - heb je ongetwijfeld allang voorbij zien komen. Daarom hierbij vier tips waar je misschien nog niet aan hebt gedacht.

Praat met je personeel

Voorkomen is beter dan genezen, in dit geval in letterlijke zin. Door regelmatig met je werknemers te spreken, op informele wijze, ben je beter op de hoogte van wat er in je team speelt. Zowel op persoonlijk vlak als werkgerelateerd. Plan hiervoor geen statige functioneringsgesprekken in, maar spreek gewoon je mensen aan in de lunchpauze of bij de koffieautomaat. Zo voelt je personeel zich serieus genomen en weet jij als werkgever beter met welke eventuele problemen men kampt.

Bied flexibele werktijden

Veel verzuim is gerelateerd aan stress en drukte. De druk om stipt om half 9 op het werk te verschijnen, terwijl de kinderen naar school gebracht moeten worden, kan erg demotiverend werken. Probeer dus, indien mogelijk, flexibele werktijden aan te bieden. Begint iemand liever wat later, zodat hij of zij zich ‘s ochtends niet hoeft te haasten, en werkt dan tot een uur of acht ‘s avonds door? Zorg er dan voor dat diegene een sleutel krijgt om het pand af te sluiten en bied deze mogelijkheid. Stress in de ochtend kan de hele dag doorwerken!

Zorg voor fruit

Gezond personeel begint bij gezonde voeding. Daarom is het een goed idee om voor fruit op de werkvloer te zorgen. Voor het eten van een sinaasappeltje of een kiwi tussen het werk door moet dan ook gewoon tijd gemaakt worden. Zet je een fruitschaal neer, maar wordt er nauwelijks gebruik van gemaakt? Loop dan gewoon eens bij de bureaus langs en vraag wie er zin in heeft. Een andere tip: zet een grote blender in de bedrijfskantine en stimuleer het personeel om eens een smoothie (voor elkaar) te maken. Deze drink je eenvoudig tussen de werkzaamheden door en is vaak ook nog eens erg lekker!

Neem zelf het voortouw

Tot slot misschien wel het allerbelangrijkste: geef het goede voorbeeld. Door je gezicht te laten zien terwijl je flink aan het snotteren bent laat je zien dat een verkoudheid niet per se hoeft te betekenen dat je thuis moet blijven. En als jij regelmatig met de blender aan de slag gaat en smoothies uitdeelt, zullen je werknemers deze gewoonte vast en zeker overnemen!Over de Auteur

Specialist over neuropsychologisch onderzoek

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[165 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo