5 manieren om als 13-jarige geld te verdienen - Artikelpost

5 manieren om als 13-jarige geld te verdienen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 527 | Aantal woorden: 489 | Datum: | 0 commentaar

Dertien jaar. Je bent de basisschool ontgroeid en zet jouw eerste stappen naar volwassenheid. Dan wil je natuurlijk ook zelf jouw zakgeld verdienen. Niet door middel van saaie klusjes in huis, maar door écht aan het werk te gaan. Maar hoe pak je zoiets precies aan? Welke bijbaantjes kun jij als 13-jarige nemen? Je leest het allemaal in deze blog.

1. Folders verspreiden

In jouw omgeving heb je er vast wel eens van gehoord: het verspreiden van folders. Deze bijbaan is ontzettend populair onder kinderen van jouw leeftijd. Dat is niet zonder reden. Je kunt namelijk jouw eigen werktijden bepalen en bent lekker buiten. Zo kun je heerlijk van de natuur genieten. Wat wil je nog meer? Het vergt echter wel de nodige discipline. Vaak moet je vroeg opstaan en ook met slecht weer zul je jouw gebruikelijke route moeten vervolgen. Maar dat is het allemaal waard, want je verdient er goed mee!

2. Vakken vullen

Na schooltijd is een grote groep tieners in de supermarkt te vinden. Niet om vlug een frikandelbroodje te scoren, maar om vakken te vullen. Hier verdien je als 13-jarig namelijk prima mee. Lever je goed werk? Dan kun je vaak al snel doorgroeien binnen het bedrijf. Je mag dan zwaardere dingen tillen, wordt teamleider of gaat bij de kassa aan de slag. Maar het grootste voordeel is dat je vaak met vrienden kunt samenwerken. Zo vliegt de tijd zo voorbij!

3. Klusjes doen

Veel van jouw leeftijdsgenootjes zijn de klusjes in en rondom huis wel een beetje zat. Daarom zoeken zij hun heil buitenshuis. Houd jij je graag bezig met klusjes die je al kent? Dan kun je deze ook in de buurt aanbieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oppassen op de kinderen van de buren of de afwas van dat oudere koppel? Het grote voordeel van in de buurt werken: klanten betalen jou vaak veel meer dan jouw ouders!

4. Helpen in bedrijf van ouders

Sommige ouders hebben een eigen bedrijf aan huis. Denk hierbij aan een boerderij of een winkel. In dat geval mag jij - als 13-jarige - de nodige hand- en spandiensten uitvoeren. Er is echter één voorwaarde: jouw huis en het bedrijf moeten één geheel vormen.

5. Meespelen in uitvoeringen

Misschien ben je als kind altijd al gek geweest van acteren of loop je regelmatig modeshows. Dit mag je als 13-jarige gewoon blijven doen. Er zijn echter wel enkele eisen waaraan jij en jouw werkgever moeten voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werktijden en verloning. Zo blijft werken leuk.Over de Auteur

Specialist in het ontwikkelen en verspreiden van drukwerk

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo