5 tips om productiever te werken - Artikelpost

5 tips om productiever te werken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 915 | Aantal woorden: 1100 | Datum: | 0 commentaar

Productief werken voelt fijn. Iedereen kent het herkenbare goede gevoel na een afgeronde taak wel. Hoe kun je dit goede gevoel dagelijks bereiken? Met deze tips zorg je ervoor dat je elke dag na het werken met dit gevoel naar huis kan.

1. Maak gebruik van kleine takenlijsten

Voor iedereen is overzicht heel belangrijk om productief te werk te kunnen gaan. Stel per dag een aantal dingen op die je wilt bereiken. Beperk dit aantal en maak het reëel. Spreek per taak met jezelf af wanneer deze af moet zijn. Zo creëer je direct prioriteiten in je werk en zorg je ervoor dat je niet meerdere taken op 50% gaat doen, maar volledig gefocust bent op één taak. Je kunt dit op een standaard manier doen, maar je kunt ook gebruik maken van online tools zoals Trello. Dit is een hele handige tool om lijstjes te maken en die snel voor een visueel overzicht zorgt van de taken die nog gedaan moeten worden, en die al gedaan zijn.

2. Kies de juiste werklocatie

Is de locatie waarin je werkt geschikt voor de werkzaamheden die jij moet verrichten? Beschik je over het juiste materiaal en heb je genoeg ruimte? Daarnaast is de werksfeer op locatie ook een grote factor. Vaak zie je dat beginnende ondernemers die nog in hun eentje werken in co working spaces beginnen, omdat de omgeving en de sfeer van deze kantoorruimtes erg motiverend is. Daarnaast zijn dit soort locaties erg goed voor je netwerk. In Amsterdam zie je dit soort verzamelgebouwen al heel veel, maar ook in steden als Haarlem en Groningen is deze trend zich steeds verder aan het ontwikkelen.
Andere geven de voorkeur aan gesloten stille kantoorruimtes. Niet iedereen vindt het lekker om in open en drukke ruimtes te werken. Zij kiezen ervoor om thuis te werken of gaan voor het duurdere alternatief :eigen kantoorruimte. Naast het feit dat het rustig is op kantoor, is de mogelijkheid om je spullen achter te kunnen laten op kantoor ook een voordeel waarom ondernemers voor deze optie kiezen.

3. Neem voldoende pauze

Rust is heel belangrijk als het gaat om productief werken. Niemand kan de hele dag op hetzelfde concentratieniveau blijven. Zorg er daarom voor dat je niet te diep wegzakt door genoeg pauze te nemen. Niet iedereen heeft aan één keer pauze van een half uur genoeg om zich de hele dag te kunnen concentreren. Daarom moet je goed naar je lichaam luisteren en kijken wat die nodig heeft. Als je er echt even doorheen zit, ga dan bijvoorbeeld 5 minuten naar buiten om een frisse neus te halen.

4. Jezelf belonen

Iedereen heeft af en toe wat rust nodig. Beloon jezelf na een afgeronde taak bijvoorbeeld met 5 minuten social media. Zo voorkom je ook dat je tijdens het werken op social media gaat zitten. Daarnaast geeft het afronden van een taak uit zichzelf ook al een goed gevoel. Beloon jezelf elke dag dus met een vrije avond en een lekker gevoel ;).

5. Schrijf ideeën op en maak eerst de taak af

 

Maak je taken af. Vaak genoeg komen er goede ideeën op waar je het liefst zo snel mogelijk mee begint. Dit is zonde van de taak waar je al mee bezig was. Maak deze eerst af zodat er niet veel taken half af zijn, maar een paar helemaal. Op deze manier creëer je rust en overzicht in je hoofd.


Over de Auteur

Flexas.nl, de online kantoorruimte specialist.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Tijdwinst-Elke dag om 15.00 uur klaar
Tijdwinst-Elke dag om 15.00 uur klaar

€ 22,50
Toon product

Green on
Green on

€ 24,95
Toon product

Hive - Ladybug (Uitbreiding)
Hive - Ladybug (Uitbreiding)

€ 6,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo