Forse groei ICT vacatures - Artikel Post - Artikel Marketing

Forse groei ICT vacatures

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: ICTspecialist
Gezien: 496 | Aantal woorden: 448 | Datum: Mon, 6 Oct 2014 | 0 commentaar

Het aantal Nederlandse bedrijven die actief zijn in de ICT-sector is aanzienlijk gegroeid de afgelopen jaren. In 2007 was 3,6 procent actief in de ICT, in 2013 was 4,4 procent actief in de ICT. De voorspellingen blijven positief binnen deze sector voor de aankomende jaren. Er worden veel ICT-bedrijven opgericht in Nederland in 2013 zijn er bijna 8700 ICT-bedrijven erbij gekomen dit zijn er 900 meer dan in 2012. De meeste ICT-bedrijven richten zich op de dienstverlening. De opstartkosten voor het starten van een dienstverlenend bedrijf zijn laag vergeleken met een industrieel bedrijf. Doordat de opstartkosten laag zijn is er ook veel concurrentie binnen deze ICT-dienstverlening. De afgelopen 6 jaar zijn er meer bedrijven opgestart dan opgeheven(Bron: CBS).

Het aantal vacatures binnen de ICT is verdubbeld het afgelopen jaar vergeleken met vorig jaar. Volgens het UWV zal het aantal openstaande vacatures oplopen tot ongeveer 20% dit zijn 34 duizend vacatures in 2014 en dit aantal zal nog oplopen in de aankomende jaren(Bron: UWV).

Naar werknemers op mbo niveau 4 zal de vraag blijven stijgen. Vooral binnen applicatie ontwikkeling, netwerkbeheer en ICT-beheer zijn veel vacatures te vinden. Medewerker ICT en Particulier digitaal onderzoeker zijn een uitzondering op deze regel, hier zal moeilijk werk in te vinden zijn(Bron: Ecabo).

In een onderzoek van Elsevier naar de ICT-sector kwam naar voren dat HBO’ers goede kansen hebben binnen de ICT. Ze komen snel aan een baan en hebben een grote kans op een vaste baan. Daarnaast ligt het salaris van ICT’ers op dit niveau hoog vergeleken met andere sectoren en niveaus. 

WO geschoolde ICT’ers staan er daarentegen iets slechter voor vergeleken met HBO’ers. Ze doen iets langer over het vinden van een baan, maar de kans op een vaste baan is wel hoog. Het salaris is na anderhalf jaar ongeveer even hoog als dat van een HBO’er(Bron: Elsevier).

Verwacht wordt dat de hoeveelheid vacatures binnen de ICT-sector nog even zullen blijven toenemen. Er worden nog steeds meer bedrijven opgericht dan beëindigd. Ben jij zelf ook op zoek naar een vacature in de ICT kijk dan op JouwICTvacature.nl
Over de Auteur

Mijn Naam is Lisa en ik ben werkzaam bij JouwICTvacature.nl als Online marketeer. Voor mijn werk verdiep ik mij regelmatig in de arbeidsmarkt en ontwikkelingen op ICT gebied. Graag schrijf ik over mijn bevindingen.

Bij JouwICTvacature.nl bepaal je zelf waar je solliciteert, je cv wordt dus niet neergelegd bij bedrijven zonder jouw medeweten. Op deze manier houd je zelf het overzicht. Het is geen werving en selectiebureau maar een pro-actieve vacaturesite. 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo