FB pix Arbeidsconflict: de arbeidsrecht advocaat weet raad - Artikelpost

Arbeidsconflict: de arbeidsrecht advocaat weet raad

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1585 | Aantal woorden: 461 | Datum: | 0 commentaar

Een arbeidsconflict is vrijwel nooit direct een reden om het werk te staken. Pas wanneer het conflict escaleert, zal de werknemer zich ziek melden. Van alle mensen die zich ziek melden, doet gemiddeld 33 procent dat om een psychische klacht. Van dit deel meldt een kwart zich ziek wegens een arbeidsconflict. Bij een ziekteverzuim van 6 procent meldt dus gemiddeld een half procent zich ziek omwille van een arbeidsconflict.

Arbeidsconflicten voorkomen

Het voorkomen en eventueel oplossen van arbeidsconflicten is in eerste instantie een managementtaak. Er zal gezocht moeten worden naar een win-winsituatie waarbij het belangrijk is dat er duidelijke afspraken worden gemaakt. Ondanks dat arbeidsconflicten veel kosten met zich mee brengen, is het niet altijd de beste methode om ze te voorkomen. Conflicten kunnen immers een reëel probleem aan de orde stellen en knelpunten naar voren brengen die opgelost dienen te worden in het belang van iedereen. Er moet echter wel een oplossing komen voordat de zaak escaleert.

Wanneer een arbeidsconflict escaleert, zal dit veel kosten met zich mee brengen. Zo is er de verloren tijd door ziekteverzuim, werkstress, verminderde productiviteit en gebrek aan motivatie. Maar ook worden er kosten gemaakt voor juridische bijstand en eventuele afvloeiingsregelingen. Tevens kunnen arbeidsconflicten zorgen voor een verslechterde werksfeer wat invloed kan hebben op het hele functioneren van het bedrijf.

Advocaat voor arbeidsconflict

Verstandig en adequaat omgaan met arbeidsconflicten is dus raadzaam. Wanneer er onderling geen oplossing gevonden wordt, moet er zo snel mogelijk een externe deskundige ingeschakeld worden. De arbeidsrecht advocaat beschikt over een uitgebreide kennis van zaken en kan (onafhankelijk) advies op maat leveren. Ook wanneer het arbeidsconflict (nog) niet geëscaleerd is, kan het advies van de arbeidsrecht advocaat bijdragen aan een spoedige oplossing en correcte afhandeling.

Indien het arbeidsconflict ook na het advies en bemiddeling van de advocaat arbeidsconflict niet tot een oplossing komt, zal de zaak door de rechter beslist moeten worden. Ook hierbij heeft u de advocaat nodig om uw belangen te verdedigen. De meeste arbeidsconflicten die voor de rechter zijn gekomen, eindigen met een ontslag van de werknemer. De relatie tussen werkgever en werknemer is dan dusdanig verstoord dat het moeilijk is om nog met elkaar verder te gaan binnen dezelfde organisatie.Over de Auteur

Workx advocaten is bij uitstek de advocaat voor uw arbeidsconflict. Vanuit hartje Amsterdam hanteren wij arbeidsrecht nieuwe stijl. Dit combineert een uitgebreide arbeidsrecht expertise op het hoogste niveau met een proactieve, eigentijdse manier van werken. En dat tegen scherpe en flexibele tarieven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo