FB pix Arbeidsmediation: wat is het en wanneer schakel je het in? - Artikelpost

Arbeidsmediation: wat is het en wanneer schakel je het in?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 317 | Aantal woorden: 402 | Datum: | 0 commentaar

Arbeidsmediation is een vorm van conflicbemiddeling die wordt ingezet om conflicten op de werkvloer op te lossen. In tegenstelling tot reguliere rechtspraak, waarbij een derde partij (meestal een rechter) een beslissing neemt over een conflict, streeft arbeidsmediation ernaar om de betrokken partijen zelf tot een oplossing te laten komen.In arbeidsmediation wordt gebruik gemaakt van een mediator, die neutraal is en geen belang heeft bij het conflict. De mediator begeleidt de partijen door het conflict heen en helpt hen om op een constructieve manier met elkaar te communiceren en naar een oplossing te zoeken. Dit gebeurt meestal in een aantal gesprekken tussen de betrokken partijen en de mediator.

Er zijn verschillende redenen waarom arbeidsmediation kan worden ingezet in plaats van reguliere rechtspraak. Ten eerste is arbeidsmediation vaak een snellere en goedkopere manier om een conflict op te lossen. Daarnaast is het vaak ook een minder formele manier van conflicbemiddeling, waardoor het makkelijker is voor de betrokken partijen om hun gevoelens en behoeften uit te spreken.

Een ander voordeel van arbeidsmediation is dat het de betrokken partijen de mogelijkheid biedt om zelf een oplossing te bedenken die voor hen beiden acceptabel is. In tegenstelling tot reguliere rechtspraak, waarbij de rechter een beslissing neemt die misschien niet voor iedereen werkt, kan arbeidsmediation helpen om een oplossing te vinden die voor beide partijen werkt.

In sommige gevallen kan arbeidsmediation ook helpen om de werkrelatie tussen de betrokken partijen te verbeteren. Door samen te werken aan het oplossen van een conflict en te leren hoe ze op een constructieve manier met elkaar kunnen communiceren, kunnen de betrokken partijen hun werkrelatie versterken en toekomstige conflicten voorkomen.

In het algemeen is arbeidsmediation een effectieve manier om conflicten op de werkvloer op te lossen en kan het bijdragen aan een betere werkrelatie tussen de betrokken partijen. Als u te maken heeft met een conflict op de werkvloer, overweeg dan om een mediator in te schakelen om u te helpen bij het oplossen van het conflict.

Over de Auteur

Ik houd van schrijven over arbeidsbemiddeling en juridische zaken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo