FB pix Arbeidsongeschiktheidsverzekering - Artikelpost

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1229 | Aantal woorden: 391 | Datum: | 0 commentaar

 

Er heerst al tijden een onaangename crisis in ons land en iedereen ziet hier de gevolgen van. Nog steeds moeten er elke dag tientallen bedrijven hun deuren sluiten, honderden mensen komen op straat te staan en de bezuinigingen stijgen met de dag. Raak je als ondernemer, zelfstandig professional, ZZP’er, directeur-grootaandeelhouder, vrije beroepsbeoefenaar, freelancer, eigenaar van een eenmanszaak of VOF arbeidsongeschikt, dan hoef je niet te rekenen op een bijstandsuitkering. Wat je hier tegen kunt doen ga ik je vandaag vertellen.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Als ondernemer, zelfstandig professional, ZZP’er, directeur-grootaandeelhouder, vrije beroepsbeoefenaar, freelancer, eigenaar van een eenmanszaak of VOF zegt de wet dat je geen recht hebt op een bijstandsuitkering wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Daarom is het van belang een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Je kunt op deze manier je inkomsten blijven behouden en kan dus ook zo je vaste lasten blijven betalen.

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past bij mij?
Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn er in alle vormen en maten. Het is daarom heel belangrijk goed uit te zoeken welke goed bij jou levenstijl past. Er zijn verschillende middelen om arbeidsongeschiktheidsverzekeringen mee te vergelijken en er zijn verschillende instanties die jou advies kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan een adviseur of gewoon via een online vragenlijst.

Het risico van geen arbeidsongeschiktheidsverzekering
Stel je hebt geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, je hebt de laatste jaren een vermogen opgebouwd en daarnaast spaar je ook nog eens wat geld op voor je pensioen later. Je wordt ziek. Zonder arbeidsgeschiktheidsverzekering kom je niet in aanmerking voor een bijstand. Sterker nog zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering moet je terug vallen op uw eigen vermogen of uw opgebouwde pensioen. Daarna dien je te teren op de overwaarde van je huis en op het vermogen van je eventuele partner. Alles waar je de laatste jaren zo veel moeite en tijd in hebt gestopt valt dan ineens zomaar weg. Dit is de reden dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan te raden is.  

Over de Auteur


Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo