FB pix Carrièreswitch tips van Jeroen van Stralen - Artikelpost

Carrièreswitch tips van Jeroen van Stralen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1009 | Aantal woorden: 538 | Datum: | 0 commentaar

Veel mensen staan na hun schooltijd voor dezelfde keuze.  Deze keuze heeft te maken met wat je later wil gaan doen en waar je later zou willen gaan werken. Kortom, deze keuze heeft te maken met wat je “later” wilt worden. Niet iedereen maakt echter meteen de juiste keuze of sommige mensen moeten om een andere reden switchen van carrière.  Zo ook ex-voetballer Jeroen van Stralen. Van Stralen zag door een heftige knieblessure zijn voetbalcarrière aan diggelen vallen. Hij heeft zich inmiddels gestort op zijn nieuwe beroep: sport fysiotherapeut. Van Stralen is helemaal happy met zijn carrière switch, en daarom heeft hij een aantal tips voor mensen die eraan denken om te veranderen van beroep.

Wees eerlijk met jezelf

Het meest belangrijke is dat je eerlijk bent ten opzichte van jezelf. Als je twijfelt over je beroepskeuze, neem deze twijfels dan serieus. Blijf niet te lang in een beroep hangen waar je eigenlijk helemaal niet blij bent. Je levert namelijk minder goed werk af wanneer je niet helemaal goed in je vel zit. Het is dus voor beiden partijen beter wanneer je weggaat bij een bedrijf of beroep waar je helemaal niet blij bent.

Zoek uit waar je kracht ligt

Moet je, net zoals bij Jeroen van Stralen, buiten je eigen wil om switchen van carrière? Zorg er dan voor dat je goed nagaat waar je krachten liggen. Misschien kun je niet een andere carrière dan je huidige carrière voorstellen, maar een mens heeft altijd meerder krachten. Zorg er dus voor dat je weet waar je nog meer potentie in hebt. Doe bijvoorbeeld eens een cursus binnen een vakgebied waar je nog niets vanaf weet, maar wat je wel interessant vindt.

Hak knopen door

Heb je twijfels over je beroep en weet je eigenlijk ook zeker dat je liever een ander beroep zou willen uitoefenen, hak dan de knoop door. Kies ervoor ook daadwerkelijk te stoppen met je huidige baan en solliciteer naar iets wat je liever zou willen doen. Of gooi het roer helemaal om en kies ervoor op opnieuw naar school te gaan en je te laten omscholen. Alles kan. Het leven is te kort om ongelukkig te zijn. Wanneer je kogel door de kerk is en je van beroep geswitcht bent, zal je waarschijnlijk ook beter in je vel zitten.

 

Denk je eraan om een carrièreswitch te maken en heb je hier nog meer vragen over? Contact Jeroen van Stralen dan via zijn Facebook: https://www.facebook.com/jeroen.vanstralen.1Over de Auteur

Jeroen van Stralen is sport fysiotherapeut. Hij heeft vroeger een carrière in voetbal geambieerd, maar is door een knieblessure geswitcht naar sport fysiotherapeut. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo