De functie BIM Modelleur - Artikel Post - Artikel Marketing

De functie BIM Modelleur

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 265 | Aantal woorden: 740 | Datum: | 0 commentaar

BIM staat voor Building Information Model. De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Een BIM modelleur houdt zich bezig met het maken van een 3D-informatiemodel waarin alle gegevens vast worden gelegd voor het ontwerpen en bouwen van de bouwprojecten. In een informatiemodel vind je onder andere de berekeningen, verslagen, rapportages en bouwtekeningen.

Hoe werkt een BIM modelleur?

In het takenpakket van een BIM modelleur staan enkele diverse werkzaamheden. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het ontwerpen en tekenen van technische installaties, ook de controle over de software technische zaken en model performance zit in het takenpakket. De programma’s die een modelleur voornamelijk gebruikt zijn programma’s zoals Revit of AutoCAD, waarbij hij ook het tekenwerk van de CAD engineer moet controleren. Het is belangrijk dat een BIM modelleur goed en snel kan schakelen met zijn collega’s, opdrachtgevers en leveranciers.

Hoe kan je een BIM modelleur worden?

Het is belangrijk dat je een technische achtergrond hebt op MBO, HBO of WO niveau. De opleidingen bouwkunde, werktuigbouwkunde, civiele techniek, elektrotechniek of installatietechniek zijn de meeste voorkomende opleidingen die BIM modelleurs hebben afgerond. Buiten een technische achtergrond is het belangrijk dat er veel kennis is van programma’s zoals Revit of AutoCAD, met redelijke kennis van deze programma’s is het makkelijker om aan een baan te komen. Er zijn bedrijven die zich richten op vacatures in de bouw, woon je toevallig in Zeeland en ben je op zoek naar een baan in de bouw? kijk dan eens op vakmasters Goes.

Welke competenties heb je nodig?

Omdat de BIM modelleur nauw samenwerkt met de lead engineer zijn ze mede verantwoordelijk voor een goede uitvoer van de projecten. Het is daarom belangrijk dat ze beschikken over bepaalde vaardigheden. Communicatief sterk is één van die vaardigheden, ze hebben immers veel contact met anderen, daarom moeten zo ook goed kunnen samenwerken. Omdat er veel van de BIM modelleur afhangt moeten ze ook tegen stress kunnen.

Het salaris van een BIM modelleur

Het salaris ligt gemiddeld tussen de €2000 en €3900 bruto per maand. Dit is afhankelijk van factoren zoals opleiding, jaren relevante werkervaring en de verantwoordelijkheid die ze dragen binnen de functie.Over de Auteur

Jonge ambiteuse schrijver die al redelijk wat ervaring op heeft gedaan als copywriter 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo