De keuze van een kantoorkast - Artikelpost

De keuze van een kantoorkast

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1151 | Aantal woorden: 457 | Datum: | 0 commentaar

Door de aanhoudende crisis bezuinigen veel bedrijven op werkplekken waardoor men de werkplek ziet krimpen. Waar vroeger nog gemiddeld 8m2 werd aangehouden is dat in de loop der jaren al gekrompen naar gemiddeld 4m2 per medewerker. Om de kosten van een kantoorruimte te drukken worden kleinere bureaus aangeschaft zodat er meer mensen in een ruimte kunnen zitten. Hoekbureaus worden ingewisseld voor rechte bureaus en de gemiddelde afmeting is aangepast naar 160 x 80cm voor een bureau. Onderzoek onder mkb wjst uit dat 75% van de medewerkers het geen enkel probleem vindt om een kleinere werkplek te hebben. Wel geeft 60% aan het een probleem te vinden dat ook de opbergruimte in de loop der jaren is geslonken. Het wordt aangeraden om per medewerker genoeg opbergruimte voor handen te hebben zodat persoonlijke kantoorspullen en documenten netjes opgeborgen kunnen worden. Indien dit namelijk overzichtelijk blijft kan iemand snel het gewenste document vinden zonder tijdverspilling. In veel kantoren is het nu zo dat opbergruimte gedeeld moet worden met andere medewerkers waardoor documenten en ordners niet meer snel terug te vinden zijn. Het wordt in ieder geval aangeraden om per 3 medewerkers 1 kantoorkast aan te schaffen zodat er genoeg ruimte voor iedereen is. De kantoorkast dient dan minimaal 180cm hoog te zijn zodat er plek is voor 5 rijen ordners.

Indien de ruimte beperkt is, wat dus momenteel het geval is bij veel bedrijven, is het aan te raden om een roldeurkast te plaatsen. Een roldeurkast werkt ruimtebesparend omdat bij het open doen van de kast de deuren in de kast zelf verdwijnen. Hierdoor hoeft er dus geen ruimte te zijn voor openslaande deuren. Een ander voordeel is dat een kast open kan blijven staan zodat men direct bij de inhoud kan. Indien de werkdag dan is afgelopen kan de kast worden afgesloten zodat de inhoud veilig is. Een afmeting van 198 x 120cm is de meest praktische afmeting omdat u hier qua ruimte en indeling het meeste aan heeft. Eventueel kunnen er ook hangmappen in de kast gehangen worden zodat het een multifunctionele kast wordt. Om een kantoor overzichtelijk te houden kunnen de grote kasten het beste tegen de muur geplaatst worden. Een hoge kast kan ook uitstekend als roomdiver ingezet worden. Om een open karakter te behouden kunnen er ook lage kasten geplaatst worden. Om het geheel mooi te maken kan er ook gekozen worden op een topblad op de kast te plaatsen.

Over de Auteur

Artikel over de inrichting van de kantoorruimte. Een goede indeling verhoogt de arbeidsproducitiviteit. Het artikel is geschreven door een kantoorinrichter met kennis van de praktijk.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Metalen archiefkast - 180 x 80 x 38 cm - Zwart - Met slot - draaideurkast, kantoorkast, garage kast - AKP-102 - Povag
Metalen archiefkast - 180 x 80 x 38 cm - Zwart - Met slot - draaideurkast, kantoorkast, garage kast - AKP-102 - Povag

€ 214,00
Toon product

Kantoorkast-Kledingkast Wit
Kantoorkast-Kledingkast Wit

€ 179,00
Toon product

METALEN Archiefkast Kantoorkast 195 x 92 x 42 Zwart RAL 9005 Metalen kast - Met slot- 2 deuren staal draaideurkast, kantoorkast, garage kast
METALEN Archiefkast Kantoorkast 195 x 92 x 42 Zwart RAL 9005 Metalen kast - Met slot- 2 deuren staal draaideurkast, kantoorkast, garage kast

€ 264,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo