De perfecte kantoorstoel - Artikelpost

De perfecte kantoorstoel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 192 | Aantal woorden: 996 | Datum: | 0 commentaar

Het is vijf voor vijf, je voelt wat aan je rug en zegt zachtjes: ‘gelukkig, nog maar een paar minuten.’ Tijd voor de borrel en een flinke rug massage. Dag in dag uit zitten jij en je werknemers op het magische zitvlak met wieltjes. Een goede stoel is belangrijk voor onze gezondheid en voor onze chronisch pijnlijdende ruggetjes.

 

Waar let ik nou op bij het aanschaffen van de juiste stoel of de juiste partij stoelen? Want laten we eerlijk zijn, dit is toch wel een belangrijke keuze. Bij deze een aantal tips, die jou helpen, bij het vinden van de perfecte rond rollende stoel. 

 

1. Het aantal zituren

In het werkende leven zijn veel vlieguren maken vaak een belangrijke zaak. Toch komt het van daadwerkelijk vliegen op de werkvloer nauwelijks. Zitten, daar zijn wij daarentegen, wel echte pro’s in. Bij het zoeken van de juiste kantoorstoel is het belangrijk om te letten op de zitduur. Hoelang wordt er gemiddeld op de stoel gezeten? Hoe langer de zitduur, hoe comfortabelere de stoel moet zijn.

 

Bij elke stoel bestaat een aantal aanbevolen zituren. Bij de verschillende types kunnen de aanbevolen zit uren variëren van drie uur tot meer dan acht uur. Achterhaal het aantal zituren van jou of je werknemers en kijk per stoel naar de aanbevolen zituren. Een match gevonden? Plof in je stoel en ga gerust zitten.
2. Verschillende taken

Niet alle werknemers hebben dezelfde taken binnen een bedrijf. De een moet heel precies te werk gaan, de ander kan van zijn bureau een creatief paradijs maken. Neem welke werkzaamheden je doet en welke werkzaamheden je collega’s doen mee in je zoektocht. 

 

Hoe specifieker het takenpakket is, hoe beter de stoel verstelbaar moet zijn. De stoel moet onvoorstelbaar mooi zijn, maar mag zeker geen on verstelbare stoel zijn. Zorg dat de opties van de stoel matchen met de werkzaamheden.


3. Dik, dun of lang?

Kees van beneden weegt nou eenmaal meer dan lange Jan van vier hoog. Elke werknemer heeft een andere lichaamsbouw. Let bij de aankoop van een bureaustoel altijd op, of de stoel verstelbaar is voor verschillende lengtes en gewichten. Zo niet? Helaas, geen perfect match. Kees heeft nou eenmaal een degelijke stoel nodig.

 

Het perfecte zitvlak op wieltjes

 

Het is vijf voor negen met een tevreden gevoel ga je in je afgestelde stoel zitten. Voor je gevoel zit het niet het lekkerste. Toch is deze kantoorstoel wel gewoon een (on)verstelbare match. Kijk voor meer inspiratie eens op Kantoorruimtevinden voor handige tips en advies voor kantoorruimte vinden en inrichten.


Over de Auteur

Ik schrijf graag over alles wat te maken heeft met ergonomie en ondernemen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo