FB pix Dit moet je weten over dropshipping - Artikelpost

Dit moet je weten over dropshipping

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 347 | Aantal woorden: 456 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn veel manieren om een eigen webwinkel te starten. Vele manieren vereisen een flinke investering. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van voorraad of het investeren in een goede logistiek. Als beginnende ondernemer kan de drempel vrij hoog zijn om te beginnen aan een eigen webwinkel. Met dropshipping kun je de kosten flink wat verlagen doordat je zelf geen voorraad hoeft te hebben. Bij dropshipping starten is het wel nodig om een aantal dingen te weten. Zo voorkom je boze klanten en bouw je langzamerhand een goede reputatie op.

Dropshipping – Wat is het?

Dropshipping is een speciale manier van goederen verkopen. Dropshipping is een manier om zonder enorme investeringen te starten met een eigen webwinkel. Je hebt hierbij geen eigen voorraad en je werkt nauw samen met andere leveranciers met voorraden. Wanneer je een bestelling binnenkrijgt, zal de leverancier een melding ontvangen. Pas wanneer er een melding binnenkomt, zal de leverancier een product gaan leveren. Je werkt dus als een tussenpersoon voor de leverancier en de klant.

De voordelen van dropshipping

Er is een rede waarom dit voor veel beginnende ondernemers een aantrekkelijke optie is. Het belangrijkste voordeel is dat er minder kennis en investeringen nodig is om aan dropshipping te beginnen. Je hebt namelijk geen hoge investeringen waardoor de drempel veel lager wordt om een eigen webwinkel te starten. Ook heb je minder kennis nodig doordat je zelf geen voorraden hebt en de logistieke taken worden overgedragen aan de leverancier. Je hoeft je tijd niet te steken in het beheren van de logistiek. Voor ervaren ondernemers heeft het ook een mooi voordeel. Het breidt namelijk het bestaande assortiment uit met nieuwe goederen. Voor weinig tot geen extra investeringen kunnen er nieuwe producten aangeboden worden op de webwinkel.

Valkuilen bij dropshipping

Dropshipping komt natuurlijk ook met gevaren. Je bent ten eerste erg afhankelijk van de leverancier voor de producten. Doordat veel belangrijke taken worden overgedragen aan de leverancier, heb je zelf weinig macht terwijl je wel de eindverantwoordelijke bent. Bij defecte producten of late leveringen zal de klant bij jou aankloppen. Jij bent degene die het probleem moet oplossen terwijl de fout bij de leverancier ligt. Het is ook belangrijk om een goed product te hebben. Voor productideeën kun je gebruik maken van deze handige tool op e-pickr.com. Zo kun je succesvol een dropshipping business opzetten.Over de Auteur

Als ervaren dropshipper deel ik graag mijn ervaringen en kennis met anderen die willen starten met deze manier van online geld verdienen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

LEGO Star Wars 20 Years Imperial Dropship - 75262
LEGO Star Wars 20 Years Imperial Dropship - 75262

€ 53,95
Toon product

The Ultimate Guide to Dropshipping
The Ultimate Guide to Dropshipping

€ 12,49
Toon product

Puma Conquest Stone Hoog S3 630740 - Beige - 48
Puma Conquest Stone Hoog S3 630740 - Beige - 48

€ 148,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo