Dit zijn de voordelen van een bouwopleiding - Artikelpost

Dit zijn de voordelen van een bouwopleiding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 285 | Aantal woorden: 772 | Datum: | 0 commentaar

Voor sommigen is het ontzettend lastig om een opleiding te kiezen, terwijl anderen al lang weten wat ze willen gaan studeren. Een bouwopleiding kan een hele goede keuze zijn, er zitten namelijk veel voordelen aan het volgen van een bouwopleiding. Twijfel je nog of een bouwopleiding voor jou de beste keuze is? In deze blog zetten we een aantal voordelen voor je op een rijtje. Zo kan ook jij de juiste keuze maken!

Hele diverse opleidingen

Een van de voordelen van het volgen van een bouwopleiding is het grote aantal verschillende richtingen. Misschien droom je er al wel jaren van om schilder te worden, of misschien ben je wel heel geïnteresseerd in het maken van meubels. Of het nou gaat om de opleiding timmerman of stukadoor, het aanbod is heel divers. Doordat je met een specifieke bouwopleiding wordt opgeleid tot een specialist, leer je veel over het vak waar jij geïnteresseerd in bent.

Kans op een baan na je opleiding

Bij een bouwopleiding zoek je vaak naar een leerwerkplek. Je krijgt dus al vroeg in je opleiding te maken met het echte werk. Dit is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam. Je leert namelijk direct hoe het er in de praktijk aan toe gaat en daarnaast doe je meteen ervaring op. Een leuke bijkomstigheid is dat je vaak een vergoeding krijgt voor het werk wat je levert. Daarnaast heb je grote kans op een baan na je opleiding. Dat gevoel van zekerheid is natuurlijk heel fijn.

Actief, creatief en afwisselend

Een bouwopleiding is afwisselend, je bent de hele dag in beweging en je bent lekker creatief bezig. Werken in de bouw is dus zeker niet saai. Soms werk je lekker buiten en andere dagen heb je misschien weer een opdracht op kantoor. Soms ontwerp je, soms bouw je, en soms los je problemen op. Deze afwisseling vind je in je opleiding, maar later ook in je baan. 

Keuze uit vervolgopleidingen

Wil je graag doorstuderen na je opleiding? Ook dat is heel goed mogelijk als je kiest voor een bouwopleiding. Zo kun je na je opleiding timmerman bijvoorbeeld allround timmerman worden. Als je nog een stapje verder wil gaan, kun je bijvoorbeeld kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra gaan studeren. Over de Auteur

Sanne vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo