FB pix Doelstelling Formuleren - Eerste Stap Naar Een Effectieve Actie-plan - Artikelpost

Doelstelling Formuleren - Eerste Stap Naar Een Effectieve Actie-plan

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2173 | Aantal woorden: 516 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen stelt doelen, maar vaak zijn dat in de vorm van zwakke intenties, wensen of goeie voornemens. Ze worden niet beschouwd als doelen want er wordt weinig bewuste actie ondernomen om ze te behalen.

Om werkelijk verandering en vooruitgang te garanderen in je leven, of carriere, moet je doelen stellen... bewust-gekozen doelen, gevolgd door het ontwikkelen van een `stappen-plan`, en daarna echt actie ondernomen om die plan in werking te brengen.

Het eerste stap - je doelstelling formuleren - is uitermate belangrijk als je je doelen serieus wilt aanpakken, want geen duidelijk en haalbare stappen kunnen gepland worden wanneer het doel zelf niet duidelijk is.

Doelstelling formuleren is de actie van vragen stellen en beantwoorden... het wat, wie, waar, wanneer, en waarom van je doelen.

Wat - Wat is je doel...Wat wil je precies bereiken - een emotionele staat (gelukkig zijn, geinspireerd zijn...), een gewenste situatie(slanker worden, succes met onderneming...), een materiele iets (auto, huis, vakantie...)?

Wie - Wie zijn erbij betrokken in je plan... jij, familie,medewerkers, zaken-partners? Is het bereiken van je doel afhankelijk alleen van jouw actie, of hangt het ook af van factoren die onder controle zijn van anderen?

Waar - Vooral in zakelijke doelstellingen is locatie van belang - kijk na of het een factor zou kunnen zijn voor jouw doel.

Wanneer - Heb je een deadline... kort of lange termijn..? Dit heeft invloed op het zetten van de stappen in je actie-plan.

Waarom - Je moet echt helder zijn in de redenen achter je doel. Dit helpt in het inzien of je doel werkelijk gunstig is in jouw situatie , of voor jouw wensen. Misschien zijn er andere doelen die hetzelfde resultaat teweegbrengen. Misschien kan deze doel jou in een verkeerde richting sturen... Hoe helderder je `waarom´, hoe echter je doel voelt voor jou - wat zorgt voor een enthusiaster en dynamischer aanpak van je hele project.

Pas als deze vragen goed beantwoord zijn - je doelstelling goed geformuleerd is - is het tijd om het grote vraag `Hoe´ aan te pakken... en je actie-plan opzetten.

Een doel stellen is niet genoeg alleen - maar je doelstelling goed, helder en duidelijk formuleren is jou eerste positief en productief actie naar het succesvol bereiken ervan.

 Over de Auteur

Doelen stellen en bereiken is een kunst, wordt er een meester in met deze Succes-Formule.

Lees meer over alle facetten van `Persoonlijke ontwikkeling´op mijn website NL Artikelen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo