FB pix Duurzaam beleggen: de toekomst voor het beleggen - Artikelpost

Duurzaam beleggen: de toekomst voor het beleggen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1193 | Aantal woorden: 394 | Datum: | 0 commentaar

Bij het horen van de woorden ‘duurzaam beleggen’ zullen veel mensen waarschijnlijk niet direct weten wat dit betekent. Duurzaam beleggen wordt ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen genoemd, en sommigen noemen het ethisch beleggen. Waarschijnlijk weten meer mensen bij het horen van deze woorden combinatie beter wat de betekenis is van duurzaam beleggen. Bij duurzaam beleggen wordt er een bepaalde geld som geïnvesteerd, waarbij de persoon die het geld verstrekt de gevolgen voor mens en milieu meeweegt. Personen die zich bezighouden met duurzaam beleggen verschaffen een onderneming een bepaalde hoeveelheid kapitaal in de verwachting om deze som geld te vergroten. Een duurzame belegger voelt zich tegelijkertijd vaak ook verantwoordelijk voor de gevolgen van de bedrijfsvoering. Bij de keuze die de duurzame belegger kiest voor investeringen, kijkt hij vaak ook naar de effecten op de maatschappij en de leefomgeving van mensen.

 

Ontstaan duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen bestaat sinds de jaren ’80 van de twintigste eeuw. Voornamelijk vanuit de charitatieve en kerkelijke instellingen nam de populariteit toen erg toe. Sinds het jaar 2000 hebben ook institutionele beleggers en beleggingsfondsen belangstelling gekregen voor duurzaam beleggen. Momenteel bieden verschillende Nederlandse banken beleggingsfondsen aan die werken volgens de methode van duurzaam beleggen. Bedrijven zoals Fintessa houden zich ook bezig met vermogensbeheer, op een manier die soms erg verwant is aan duurzaam beleggen. Fintessa vermogensbeheer werd opgericht door Martine Hafkamp en Han Schulten, samen met Mark Sombekke en Jan Bouius. Het bedrijf is sinds 2008 toonaangevend op het gebied van vermogensbeheer. Een aantal jaar geleden ontvingen zij de Gouden Stier Award voor beleggingsexpert. Samen met alle medewerkers maakt Fintessa het verschil op het gebied van persoonlijke aandacht. Bij Fintessa kan men gratis en slim een second opinion aanvragen op het gebied van vermogensbeheer op zowel duurzaam belegging niveau als het normale beleggen. Dit wordt gedaan door ervaren specialisten, en geldt ook als u geen cliënt wordt.

 

 Over de Auteur

De auteur is bekend met het duurzaam beleggen en heeft veel ervaring in het doen van vermogensbeheer en het doen van beleggingen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo