FB pix Erfrecht advocaat - Artikelpost

Erfrecht advocaat

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2870 | Aantal woorden: 535 | Datum: | 0 commentaar

Het erfrecht regelt de erfenis na het overlijden van een echtgenoot of echtgenote, een of beide ouders of een ander familielid.

De rechten van de erfgenamen zijn in de meeste gevallen duidelijk, omdat de Nederlandse wetgeving bepaalde voorschriften kent. Voor de rechten van de overledene is dat in mindere mate het geval. Vooral bij een overlijden zonder een duidelijk, rechtsgeldig testament, kan er een verschil van mening ontstaan over de wensen van de overleden en het verdelen van de nalatenschap. Daarbij kan het gaan over de wens van een van de leden van de familie, die anders kan zijn dan de wensen van de overledene.

Een erfrecht advocaat is in de meeste gevallen niet de verdediger van een van de partijen in een ruzie over het erfrecht, maar eerder een bemiddelaar die probeert te voorkomen dat een klein meningsverschil uit de hand loopt.

Een meningsverschil over mogelijke uitzonderingen.

Wat te doen wanneer er echt ruzie dreigt te ontstaan over de verdeling van de eigendommen en het vermogen van de ouders?

Wanneer er sprake is van een overlevende huwelijkspartner of wettelijk samenlevende partner zal die partner in de meeste gevallen de erfenis krijgen. Maar wat gebeurt er met de erfenis van de kinderen wanneer de overledene gescheiden en hertrouwd is? Gaan de kinderen uit een vorig huwelijk voor die uit een latere relatie?

Ook wanneer er wel een testament is opgemaakt kan daarover een verschil van mening ontstaan. Het is bijvoorbeeld de gewoonte een executeur van het testament te benoemen, iemand die het verdelen van de erfenis op een praktische manier in goede banen moet leiden. Daarbij gaat het meestal om een lid van de familie.

De executeur moet de bezittingen van de erfenis beheren, de schulden afwikkelen en verslag doen aan de andere erfgenamen. Juist omdat de executeur een lid van de familie is kunnen er conflicten ontstaan en kan het nodig zijn advies in te winnen van meer professionele aard.Een gespecialiseerde advocaat is dan de aangewezen persoon, een erfrecht advocaat.

Mocht het nodig zijn uw eigen rechten of de rechten van de erflater te beschermen, zoek dan een erfrecht advocaat, vooral om erger te voorkomen.

Bezoek www.erfrechtshulp.nl voor meer informatie over een erfrecht advocaat.

 Over de Auteur

Een autoriteit op het gebied van erfrecht.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo