FB pix Goede planningen zijn essentieel - Artikelpost

Goede planningen zijn essentieel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2359 | Aantal woorden: 484 | Datum: | 0 commentaar

 

Efficiënt werken staat of valt met een goede planning. Het hebben van een goede planning is dan ook essentieel. Als alles even (on)belangrijk lijkt en/of alles evenveel prioriteit heeft in jouw ogen dan kan het onduidelijk zijn waar je moet beginnen. Als het ene project nog bezig is, terwijl je al weer aan een nieuw project bent begonnen, en je daarbij ook nog eens een nieuw project moet bedenken dan zit je tot over je oren in het werk. Het is dus echt belangrijk om goed te kunnen plannen en organiseren. Door gebruik te maken van een goede werkplaatsplanning kun je jezelf heel wat stress besparen, en het kan je zelfs tijdswinst opleveren.

 

Het lijkt misschien een beetje tegenstrijdig om een werkplaatsplanbord op je gemakje in te gaan vullen als je zo ontzettend veel werk te doen hebt. Maar het is wel zo dat je eerst tijd moet stoppen in de voorbereiding, voordat je kunt gaan beginnen aan de uitvoering. Je zult vooraf stil moeten staan bij wat je gaat doen en bij in welke volgorde je dit gaat doen. Met een goede planning heb je houvast tijdens het uitvoeren van proejcten, en een werkplaatsplanning in de vorm van een werkplaatsplanbord biedt ook wat reflectie en overzicht. Je kunt immers precies zien wat je wanneer gedaan hebt, waar je mee bezig bent en wat nog gedaan moet worden.

 

Het stellen van prioriteiten is erg belangrijk bij het invullen van één of meerdere werkplaats planborden. Je zult keuzes moeten maken tussen de verschillende klanten of projecten. Wat heeft haast en ga je dus als eerste doen? Wat heeft minder haast en kan iets later? En wat heeft helemaal geen prioriteit en kan nog wel een paar weken worden uitgesteld? Je profiteert hier uiteindelijk van, omdat je voor jezelf prioriteiten kunt stellen. In de voorbereiding gaat veel tijd zitten, maar daarna heb je het overzicht en kun je stuk voor stuk de taken volbrengen. Dit zorgt niet alleen voor rust op de werkplek, maar ook zeker voor rust in je hoofd.Over de Auteur

Planoplossingen verkoopt planborden om werkplanningen, verkoopplanningen etc. te maken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo