Groten steden hebben meer werklozen! - Artikelpost

Groten steden hebben meer werklozen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1627 | Aantal woorden: 456 | Datum: | 0 commentaar

Je kunt niet ontkennen dat er in Nederland een crisis heerst. Niemand kan er omheen en (bijna) iedereen ervaart crisis, de één wat meer dan de ander. Consumenten gaan minder producten kopen, waardoor winkels minder omzet behalen. Het is branche afhankelijk hoe erg een winkel hieronder lijdt, want bij autozaken is het erger dan bij de supermarkt. De dalende afzet en omzet hebben faillissementen of ontslagen tot gevolg.

Het moge duidelijk zijn dat er de laatste jaren relatief meer werknemers zijn ontslagen. Dit leidt er toe dat de werkloosheid stijgt en dat er meer naar vacatures wordt gezocht. Je hebt in elke regio werkloosheid, maar in bepaalde provincies zijn er meer werkzoekenden dan bij andere gebieden. De top 3 werd in 2013 gevormd door Flevoland, Zuid-Holland en Groningen.

Werkloosheid neemt toe
In maart publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de cijfers over de werkloosheid. Uit deze cijfers blijkt dat de drie provincies net als in 2011 het hoogste werkloosheidspercentage hebben. Flevoland heeft het hoogste aandeel werklozen, want 8% zit zonder werk. In Zuid-Holland waren er 7,6% werklozen, terwijl Groningen met 7,5% de derde plek behaalde.

De provincie die het laagste werkloosheidspercentage van Nederland had, is Zeeland. In die regio waren er slechts 4,1% mensen werkloos. Het CBS stelt dat Zeeland sinds 2009 al het laagste werkloosheidcijfer heeft. 2009 was namelijk het jaar dat de eerste tekenen van de crisis naar voren kwamen. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan en zijn er steeds meer werklozen gekomen.

Grote steden hebben meer werklozen
In 2012 had 6,4% van de Nederlandse beroepsbevolking geen werk. Uit onderzoek blijkt dat dit percentage in grote steden beduidend hoger ligt. In Den Haag was 10,9% werkloos, terwijl dit percentage in Rotterdam maar liefst 12,6% was. De uitzendbureaus in grotere steden krijgen het steeds drukker. De toenemende werkloosheid zorgt ervoor dat er vaker naar vacatures in Rotterdam wordt gezocht.

Over de Auteur

Wesley Plugers is blogger over verschillende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[371 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[169 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo