Handige tip: Ontdek wanneer een vacature is geplaatst - Artikel Post - Artikel Marketing

Handige tip: Ontdek wanneer een vacature is geplaatst

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: martijnvalue
Gezien: 271 | Aantal woorden: 563 | Datum: Thu, 7 Sep 2017 | 0 commentaar

Op zoek naar een nieuwe baan? Dan kom je zo nu een dan een vacature tegen waar géén datum bij de vacature staat.Dit kan heel vervelend zijn om dat je ten eerste niet weet of er nog personeel gezocht is en ten tweede: hoe lang staat de vacature (al) open? Als een vacature al meerdere weken online staat heb jij als sollicitant natuurlijk meer kans!

Helaas is er geen standaard manier om een publicatiedatum van een pagina te achterhalen. Als een website het er zelf niet inzet wordt het al snel ingewikkeld om de exacte datum te achterhalen. Wil je toch weten hoe? Lees dan verder!

Methode 1: Pagina voor het eerst in Google

Wanneer Google de pagina voor het eerst zag is een uitstekende manier om een publicatiedatum te achterhalen. Google speurt namelijk het hele internet af op zoek naar nieuwe pagina's en vind nieuwe vacatures vaak erg snel.

  1. Kopieer de gehele URL van de vacaturepagina (bijvoorbeeld http://artikelpost.nl/vacatures/tekstschrijver/)
  2. Ga naar Google.nl
  3. Zoek naar de URL in Google met het woord site: ervoor (bijvoorbeeld site:http://artikelpost.nl/vacatures/tekstschrijver/)
  4. Onder de website URL staat de publicatiedatum.

Staat de datum er niet? Probeer dan methode 2.

Methode 2: Kijk in de website code

Soms publiceren websites de publicatiedatum niet op de website zelf maar plaatsen deze wél in de code. Dit klinkt misschien iets als wat alleen een webdeveloper kan doen maar met een beetje speurwerk is dit zo gedaan.

De broncode van een pagina kan bekeken worden door op de pagina te klikken met rechtermuis en kiezen voor "Paginabron weergeven". Zoek hier met "CTRL+F" naar het jaartal (2014) en kijk welke resultaten er getoond worden.

Als alternatief zijn er ook browser extensies die hiermee kunnen helpen zoals Finitimus. Met één klik op de knop controleer deze extensie op dezelfde manier naar een publicatiedatum.

Geen geluk? Dan als laatste kunnen we nog buiten de site kijken!

Methode 3: Google de vacature

Als er nergens op de site, in de broncode, of Google zelf, een datum te vinden is lijkt het einde in zicht. Toch is er nog één methode die je kan proberen.

Vacatures worden ook altijd geplaatst op externe vacaturesites- en zoekmachines. Vaak nog op dezelfde dag. Zoek op één paragraaf van de vacatureomschrijving om te kijken waar deze nog meer geplaatst is. Vervolgens is er bij deze sites vaak wél een datum te vinden en anders kan je altijd nog de eerste twee methodes proberen!

 

Weten wanneer een vacature geplaatst is en hoe lang deze al open staat kan waardevolle informatie zijn. Zelfs als de datum niet bij de vacature zelf staat zijn er dus nog genoeg methodes om dit te achterhalen!Over de Auteur

Webvalue is een full-service internetbureau. Op Artikelpost delen wij tips en informatie om u aan online succes te helpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo