Heeft een baan nog een toekomst?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Futuromarketing | Via Artikel Post
Gezien: 1936 |
Aantal woorden: 1345 |
Datum: Fri, 19 Nov 2010 |
0 commentaar
Hallo mijn naam is Jean-Paul Blommaert en hieronder vind u een artikel over hoe ik denk over het hebben van een baan. Niet zo zeer ben ik tegen de zelfontwikkeling en de passie die je kan hebben voor een bepaalde baan, maar meer over de cashflow.
Zelf had ik weer sterk de overweging om te gaan werken in de scheepvaart in de Rotterdamse haven omdat ik dit toch wel een ontzettend leuk vak vind. Het is afwisselend en er gebeurt altijd wel iets en je bent veel buiten in de haven en op de zeeschepen in gesprek met de kapitein. En je leert ontzettend veel over de wereldhandel. Want je werkt om te leren toch?
Echter is de cashflow werkelijk huilen met de pet op. Je kan net zo goed voor een uitzendbureau ongeschoold werk doen in de nachturen want dat levert bijna net zo veel op. En je hoeft niet na te denken voor iemand anders. In de tijd dat ik met mijn MBO opleiding logistiek management bezig was lag dit werk voor het oprapen. Hoefde je je cv op internet te plaatste en bedrijven vlogen er als aasgieren op af! Tegenwoordig heb je meer ‘maatschappelijke status’ als je minimaal HBO hebt gevolgd. Met dat papiertje begin je net zo hoog op de maatschappelijke carrière ladder als 2 jaar geleden een afgestudeerde MBO student.
Nou moet ik ook even eerlijk zijn dat mijn ‘werknemers mentaliteit’ toch al een lange tijd geleden is uitgestorven en daar prikt een HRM-er natuurlijk zo doorheen. Verwachten zij dat ik hun ‘zekerheid’ moet bieden om daar voor een langere tijd te blijven. Terwijl een hedendaags contract net zo veel waarde of ‘zekerheid’ heeft als een stuk toiletpapier. Want tja een werkgever wil natuurlijk ‘controle’ houden over de werknemers. Je kan dit het beste zien als de wortel die voor de ezel word gehouden met oogkleppen. Op zijn rug draagt de ezel een dikke vette baas met een hengel in zijn handen waar dus de wortel aan hangt. Heel zijn leven probeert het ezeltje de wortel te pakken te krijgen, maar hoe harder het ezeltje gaat lopen des te moei-er hij word.
Dit is de valkuil van het geld. Een spel die wereldwijd geld en al eeuwen lang. Het is net als monopolie. Ook dit spel moet je leren en begrijpen. Doe je dat niet dan speelt het spel van geld met jou! Om er überhaupt van bewust te zijn dat geld slechts een spelletje is van emoties is denk ik al heel wat. Nu kan je de keuze maken om het te gaan leren. Als je de keuze maakt om het te gaan leren dan stop je met leren als je overlijd.
Als je het mij vraagt kom je binnen nu & 5 jaar misschien alleen nog aan de bak als je minimaal universiteit of WO hebt gevolgd. Je zou dan een leuke baan kunnen vinden bij multinationals die dan de westerse economie domineren. Wellicht met een Chinese naam, Zuid Amerikaans of uit India. Maar ja vandaag de dag worden ontzettend veel banen al ‘ge-outsourced’ naar India. Dus geef mij een goede reden dat zij hun kantoren in Europa gaan plaatsen? Oké we moeten import agentschappen hier blijven houden voor de handel. Dat zal denk ik wel zo blijven…
De mensen in India & China zijn tenminste al universitair opgeleid, zeuren & klagen minder, zuchten minder als ze iets gedaan hebben, hebben geen ‘ik heb de recht op mentaliteit’ omdat socialisme daar toch niet bestaat en ze weten wat het is om in de armoede te zitten. Nu krijgen ze eindelijk de kans om daar uit te komen en op middenklasse stand te leven. Net zoals wij dat al die jaren hebben gedaan.
Studenten uit het wetenschappelijke onderwijs zouden natuurlijk een mooie baan kunnen vinden bij bedrijven die zich gaan bezig houden met bijvoorbeeld de alternatieve brandstof en energie sector. Met nadruk op bedrijven omdat de overheid er wel over mekkert, maar er niks aan doet!
Het feit dat ze erover ‘mekkeren’ geeft eigenlijk al aan dat ze ondernemers en investeerders nodig hebben in die sector! Alleen momenteel zijn de overheden veel te druk bezig hoe ze van hun staatsschulden af moeten komen.
Werken is op zich best leuk want het houd je actief, het is goed voor je ontwikkeling en je blijft leren. Echter is een baan het meest riskante wat je vandaag de dag kan hebben omdat het je slechts 1 inkomstenbron geeft en die word steeds lager terwijl alle prijzen stijgen hier in Europa. Omdat wij hier alleen maar consumeren en bijna niks produceren. Nou ja hetgeen wat wij produceren exporteren wij weer direct om aan een hoger BNP cijfer te komen. Dit zijn voornamelijk de landbouw goederen zoals graan bijvoorbeeld. Dit is een sector die de komende jaren zeer belangrijk gaat worden!
Hier een video over de visie van Robert Kiyosaki en zijn RICH DAD advisors over het hebben van een inkomen vanuit een baan.
Nu weet je dus wie er moet opdraaien voor alle belastingen….
Waar ik mij ook een beetje zorgen over maak is de emotionele ontwikkeling van een hoop mensen.
Als wij aan emotie denken dan klinkt dit alsof dit een soort van zwakte is. Maar wat eigenlijk een zwakte is is het niet bewustzijn van je emoties. Want emoties kunnen je maken of breken. Emoties spelen vooral in je onderbewustzijn, dus je weet het niet dat ze er zijn, maar je voelt het wel!
Als wij nou eens naar de algemene basis emoties kijken van een werknemer en een ondernemer:
- Werknemer: Negatieve emoties is de angst om het spel van geld te leren omdat ze bang zijn om te verliezen dus zeggen zij als excuus dat geld ze niet interesseren. Als dat zo was waarom werken die mensen dan? De positieve emotie van een werknemer is het verlangen naar veiligheid en zekerheid om eind van de maand een inkomen te hebben. Wat ze niet weten is dat ze bijna 60% van hun jaarinkomen mogen afstaan aan de overheid. Dit betekend dus dat ze van januari t/m september aan het werk zijn voor de belastingdienst.
- Ondernemer: Negatieve emotie van een ondernemer is de angst om niet ergens controle op te hebben en om geleefd te worden door andere. En om in de armoede te komen of te blijven. (waarschijnlijk slechte jeugdervaringen gehad). De positieve emotie is het verlangen naar financiële vrijheid. Het verlangen naar het blijven leren hoe zij het spel van geld kunnen blijven spelen en hoe ze de belastingregels in hun voordeel kunnen laten werken.
Hoeveel mensen zijn daadwerkelijk bewust van deze emoties denk je?
Ze denken en handelen voortdurend vanuit deze basis emoties. Dit is wat wij allemaal doen.
Op www.hoederijkenrijkerworden.nl kan je een gratis rapport downloaden en ontdek je nog veel meer hoe ons systeem in elkaar zit en hoe jij je eigen systeem kan ontwikkelen.
Groeten,
Jean-Paul Blommaert
Over de Auteur
Jean-Paul Blommaert is een jonge ondernemer, maar volgens sommige iemand met een oude geest. Hij heeft een vrij brede visie op de wereld en op het nieuwe ondernemen. Oude ideeën sterven uit en maken plaats voor het nieuwe en groter denken.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen