FB pix Heeft een bedrijfsplan maken ook echt nut? - Artikelpost

Heeft een bedrijfsplan maken ook echt nut?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1396 | Aantal woorden: 476 | Datum: | 0 commentaar

Veel startende ondernemers maken geen bedrijfsplan. De oorzaak daarvan ligt meestal bij redenen zoals te moeilijk, weet niet hoe en de belangrijkste: niet nodig want ik weet het allemaal wel.

Jammer genoeg blijkt pas later door schade en schande dat het niet maken van een ondernemingsplan een verkeerde beslissing was.  Eigenlijk is dat natuurlijk ook wel logisch. Als je denkt dat het te moeilijk is en je dat niet kunt, hoe kun je dan verwachten dat je wel een onderneming kunt runnen? Als je niet weet hoe en je neemt niet de moeite om uit te zoeken hoe dan wel, hoe denk je dan later in je onderneming allerlei onverwachte problemen en tegenvallers op te lossen. Indien je denkt ik weet het allemaal wel, waarom zet je dat dan niet even op papier, immers het is dan zo gebeurt en dan merk je of je het echt allemaal weet.

Een startende ondernemer die zichzelf serieus neemt, grijpt alle mogelijkheden aan om de kansen op een succesvolle onderneming en een hogere omzet te verhogen. Een bedrijfsplan maken is een bewezen methode om daaraan bij te dragen.

Een bedrijf beginnen en geen ondernemingsplan schrijven verdubbelt de kans op het ten onder gaan van de onderneming. Ondernemers die wel een goed ondernemingsplan hebben gemaakt voor de start van hun bedrijf hebben volgens onderzoek veel meer kans om het ook te redden. De cijfers liegen er niet om. Van elke 100 startende ondernemers die een bedrijfsplan maken zijn er na 5 jaar nog steeds ongeveer 60 “in business”. Van elke 100 startende ondernemers die geen bedrijfsplan maken zijn er na 5 jaar nog maar zo’n 30 over.

Wil jij een onderneming starten en je bent een serieuze ondernemer dan kun je er eenvoudigweg niet omheen. Het maken van een gedegen ondernemingsplan is dan noodzaak. Dit achterwege laten, om reden dan ook, geeft je direct al een achterstand op de concurrenten die wel een bedrijfsplan maken.

Falen is vooral voor hen die niet de moeite nemen succesvol te zijn.Over de Auteur

Bert Werkman is mede-eigenaar van JouwOnderneming en heeft een lange ervaring als manager en zelfstandig ondernemer. Hij heeft zelf meerdere succesvolle bedrijven opgestart in binnen- en buitenland. Zowel ondernemingen met als zonder personeel. Momenteel is hij mede-eigenaar van JouwOnderneming. Dit bedrijf is gespecialiseerd in ondernemingsplan software voor startende ondernemers. Daarnaast biedt het bedrijf begeleiding en advisering van zowel startende ondernemers in de fase van ondernemingsplan ontwikkeling als ook voor jonge ondernemingen. http://www.jouwonderneming.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo