FB pix Het belang van een goede planning - Artikelpost

Het belang van een goede planning

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2355 | Aantal woorden: 617 | Datum: | 0 commentaar

 

Met een planning kun je bepaalde taken plezierig en succesvol aanpakken. Veel werknemers geloven echter niet in het nut van een werkplaatsplanning, omdat het bijvoorbeeld in het verleden niet nodig was of toen juist niet heeft geholpen. Maar wanneer een werkplaatsplanning niet geholpen heeft, dan is deze zeer waarschijnlijk niet naar behoren opgesteld. Een goede werkplaatsplanning heeft namelijk wel degelijk een positief effect.

 

Allereerst is het belangrijk om het werkplan concreet te maken. Zit het alleen in je hoofd, dan is dit zeker niet voldoende. Een geschreven werkplan trekt namelijk de agenda, zeker wanneer je deze in de vorm van een werkplaats planbord maakt. Deze hangt namelijk in je werkkamer, waardoor je er continu een blik op kunt werpen als dat nodig is. Een werkplan is bovendien meer dan gewoon een tijdschema, want het geeft namelijk goed aan welke prioriteiten je moet stellen. Een goede werkplaatsplanning maakt de werkstress heel wat lichter, of voorkomt deze zelfs voor de toekomst. Het is dan ook slim om een werkplaatsplanbord op te hangen op je werkplek.

 

Ga je een werkplan maken, dan is het belangrijk om vier vragen in je achterhoofd te houden, namelijk:

 

  1. Wat ga ik doen?

  2. Wanneer ga ik het doen?

  3. Hoe ga ik het doen?

  4. Wat ga ik doen als het niet lukt?

 

Het is heel belangrijk om te weten wat je precies gaat doen, want als je niet weet wat je doel precies is, dan weet je ook niet wat je moet doen. Wanneer iets gedaan moet worden is ook belangrijk om te bepalen. Zo zal de ene taak meer prioriteit hebben dan de andere taak. Ook hoe je iets uit gaat voeren, is erg belangrijk. Denk hierbij aan je werkplek. Heeft iets opperste concentratie nodig, dan is het bijvoorbeeld slim om apart te gaan zitten. En ook de vierde vraag is belangrijk: wat je gaat doen als iets van je werkplan niet lukt. Je kunt anticiperen op iets wat fout kan gaan, en hier ook al een oplossing voor bedenken. Als je het werkplan dusdanig opstelt dat je hier rekening mee houdt (en dan hoef je echt niet alles op te schrijven) is het al een stuk makkelijker om je taken te verwezenlijken. Met werkplaats planborden wordt dat nog eens een stuk eenvoudiger.Over de Auteur

Planoplossingen verkoopt onder andere werkplaats planborden waardoor het voor werkende mensen makkelijker is hun taken in te plannen en uit te voeren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo