Het belang van goede veiligheidskleding - Artikel Post - Artikel Marketing

Het belang van goede veiligheidskleding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 224 | Aantal woorden: 409 | Datum: | 0 commentaar

 

We weten allemaal dat het belangrijk is te werken in geschikte veiligheidskleding. Je gaat naar je werk en je wilt natuurlijk graag gezond en wel thuiskomen. Het dragen van de juiste kleding is daarbij heel erg belangrijk. Je draagt het immers de hele werkdag en het moet je beschermen tegen de omstandigheden waarin je werkt. Hieronder een aantal soorten veiligheidskleding die er zijn nader beschreven.

 

Brandvertragende veiligheidskleding

Gebruik je vaak een slijptol, werk je bij een gieterij, kom je veel in de buurt van vlammen en/of hitte? Dan is daar speciale brandvertragende kleding voor. Deze kleding heeft een speciale behandeling gehad waardoor het niet snel vlam vat. Mocht er toch een vlam met de kleding in aanraking komen (wat natuurlijk altijd kan), dan vliegt het niet in brand, maar stopt de vlam vrijwel direct. Zeer belangrijk als je veiligheid hoog in het vaandel hebt staan.

Signaalkleding

In beroepen waarbij je veel werkt in donkere omgevingen, of langs wegen waar veel auto’s overheen gaan, dan is het erg belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Signaalkleding is voorzien van reflectiestrepen en is gemaakt van stof in felle kleuren waardoor je goed te zien bent. Zo worden ongelukken voorkomen.

Laskleding

Lassers staan altijd bloot aan kleine vonkjes die ontstaan bij het lassen. Speciale laskleding kan tegen deze vonkjes en gaat niet smeulen. Daardoor is de lasser altijd goed beschermd tegen deze omstandigheden. Tegelijkertijd moet deze kleding ook prettig zitten en niet te warm worden. Speciale laskleding is zo gemaakt dat het wel beschermende eigenschappen heeft, maar dat het nog steeds een ademende stof is.

Laat je adviseren

Ga er niet zomaar vanuit dat het allemaal veilig is en dat kleding een simpele keuze is. De veiligheid van mensen staat voorop en goed passende en beschermende veiligheidskleding voor je personeel is een must. Laat je goed adviseren over wat het beste aansluit bij jouw werksituatie.

 

 Over de Auteur

Lavans is specialist in veiligheidskleding. Het adviseren van de juiste kleding en zorgen dat deze goed gewassen en uitgeleverd wordt is onderdeel van de dagelijkse bezigheden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo