FB pix Het CV tijdens een periode van werkloosheid - Artikelpost

Het CV tijdens een periode van werkloosheid

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1312 | Aantal woorden: 704 | Datum: | 0 commentaar

Stelt u zich de volgende situatie voor: U bent tijdens een van de dieptepunten in de economische crisis (eind 2009) uw baan verloren en u heeft tot dusver geen geluk gevonden tijdens nieuwe sollicitaties. Nu leeft u in mei 2013 en de economie krabbelt lichtjes omhoog uit het dal, maar is nog steeds verre van stabiel. Dit zorgt er echter wel voor dat werkgevers de vooruitgang in hun bedrijfsvoering gaan merken en openstaan voor nieuwe werknemers. Goed nieuws aangezien u ruim 3 jaar werkzoekende bent geweest en u heeft er hoop in een baan te kunnen vinden. U struint de vacatures af en verstuurt uw motivatiebrieven en het curriculum vitae (hierna CV) naar diverse werkgevers.

 

Tegenwoordig is het algemeen geaccepteerd dat een CV de persoonlijke gegevens, levensgebeurtenissen (ervarings-gerelateerd) en eigenschappen van een werknemer bevat. Zo kunt u sites vinden met een goed CV voorbeeld waarbij alle bovengenoemde punten goed uitgewerkt staan. Het CV wordt bijgevuld met nieuwe werk-gerelateerde ervaringen en cursussen wanneer een volgende sollicitatie zich voordoet. Dit klinkt allemaal vrij simpel en logisch, maar deze updates willen nog wel eens achterblijven wanneer een werknemer langdurig werkloos is. In normale conjuncturele situaties is langdurig werkloos zijn niet vanzelfsprekend, maar naarmate de economische groei achterblijft en de werkgevers huiverig worden om nieuwe werknemers aan te nemen wordt langdurige werkloosheid een begrip waar steeds meer mensen mee geconfronteerd worden. Dit kan er voor zorgen dat het CV achtergesteld blijft en er een chronologisch gat ontstaat tussen de oude en nieuwe baan. Nou klinkt dit niet als een ernstig probleem, maar veel mensen onderschatten de impact van een dergelijk gat in tijd en beseffen niet dat het up-to-date houden van een CV tijdens werkloosheid van groot belang is.

 

Wat mensen vergeten is dat niet de motivatiebrief, maar vooral het CV een belangrijke schakel is in het sollicitatieproces. De meeste werkgevers hebben al zoveel motivatiebrieven gelezen, waarin feitelijk altijd hetzelfde staat, dat ze dit al snel filteren. Wat echter wel uniek is, is uw bijgevoegde CV. Deze geeft een echte eerste indruk over u, uw ambities en uw slagvaardigheid. Als we teruggaan naar de hypothetische situatie, bevat uw CV dus een gat van ruim 3 jaar op het gebied van werk. Dit is niet uw schuld, maar roept echter wel vraagtekens op bij uw toekomstige werkgever. Omdat hij u niet heeft ontmoet, heeft hij geen inzicht in uw persoonlijke situatie en ziet dus dat u in feite 3 jaar stil heeft gezeten zonder te werken. En als deze werkgever de keuze moet maken tussen u en een sollicitant die aantoont niet stil te hebben gezeten, bent u nogal in het nadeel.

 

Wat kunt u doen?

Werkloos zijn betekent niet dat u ook doelloos bent. Laat zien dat u in staat bent het beste van de situatie te maken en dat u niet graag stil zit. Aangezien uw gewilde functie wellicht niet beschikbaar is kunt u ook genoegen nemen met een tijdelijke functie dat lager ligt dan uw gewenste niveau. Zo kunt u afspreken een tijdelijk contract af te sluiten.Een andere optie is het aannemen van vrijwilligerswerk. Het brengt dan wel geen brood op de plank, maar houdt u bezig en uw CV gevuld met nieuwe ervaringen.

Ten slot kunt u ook investeren in uzelf ten tijde van werkloosheid door middel van cursussen en zo het gat vullen op een manier dat u uw toekomstig werkgever laat zien dat u ambitieus bent, u geïnvesteerd heeft in uw persoonlijk ontwikkeling en dat u niet stilgezeten heeft ten tijde van werkloosheid!

 Over de Auteur

Wij namens Bedrijfstijl hebben een aantal websites over zakelijke onderwerpen waar wij actief artikelen schrijven om mensne te helpen bij het vinden van een baan, sollicitaties en behouden van ene baan. Ook schrijven wij  graag over diverse hobbies die wij in onze vrije tijd onderhouden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo