FB pix Het inschakelen van een advocaat bij de civiele procedure - Artikelpost

Het inschakelen van een advocaat bij de civiele procedure

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1045 | Aantal woorden: 621 | Datum: | 0 commentaar

 

De civiele procedure is een veelvoorkomende procedure. Hierbij gaat het om een geschil tussen burgers en/of bedrijven. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om geschillen tussen een werknemer en een werkgever, een koper en een verkoper of tussen twee echtgenoten. De rechter beslist, maar aan de partijen zelf komt ook veel vrijheid toe om onderling beslissingen te maken.

Doordat het geregeld zaken zijn waaraan niet zulke grote consequenties zijn verbonden (bijv. lage geldvordering), is het voor een partij niet verplicht een advocaat in de arm te nemen. Dit geldt echter alleen voor zaken bij de kantonrechter. Voor de overige civiele procedures geldt dat een burger of bedrijf verplicht is zich te laten bijstaan door een raadsman.

Het is aan te raden om bij elke procedure een advocaat in te schakelen. Doordat er veel diepgaande juridische aspecten bij het proces komen kijken waar een niet-juridisch geschoolde burger vaak geen weet van heeft, is de hulp van een advocaat een pre. Hij of zij zal ervoor zorgen dat alles op de correcte manier wordt behandeld en betoogd.

U kunt zelf een advocaat benaderen. Wanneer u niet goed weet waar u moet zoeken, kunt u ook de hulp inroepen van instanties die vrijblijvend juridisch advies verlenen of zoeken op het rechtsgebied en daar vervolgens een advocaat kiezen.

Het is tevens verstandig om het tarief en de werkwijze van de advocaat te bekijken. Zo kunt u uw budget en uw wensen hierop afstemmen. Zo kunt u kiezen voor een advocaat die werkt tegen een uurtarief of tegen een vast bedrag, zoals bijvoorbeeld Antoine Endtz.

 

Antoine Endtz heeft hiermee een vernieuwend systeem op de markt gezet. Hierdoor staat van tevoren vast wat een partij kwijt zal zijn aan de kosten voor de advocaat. Verder moet er nog rekening worden gehouden met overige kosten, zoals de griffiekosten. Een advocaat kan u hier ook verder mee helpen.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo