FB pix Hoe stimuleert u professionele ontwikkeling? - Artikelpost

Hoe stimuleert u professionele ontwikkeling?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1199 | Aantal woorden: 392 | Datum: | 0 commentaar

Professionele ontwikkeling is één van de belangrijkste factoren om werkstress bij uw medewerkers te verminderen en hun inzetbaarheid te vergroten. Het vermeerdert de waarde van uw medewerkers voor zowel hen zelf als voor uw bedrijf. Hoe kunt u uw medewerkers dan zo ver krijgen dat zij zichzelf professioneel willen ontwikkelen? Persoonlijke en professionele ontwikkeling is immers voor hen ook belangrijk, toch? Waarom is een groot deel van uw medewerkers daar zelf dan nog niet actief mee bezig?

Professionele groei

Het gaat bij professionele ontwikkeling niet enkel om het verbeteren van kennis en vaardigheden, maar ook om het veranderen van het gedrag van uw medewerkers. Een erg groot deel, 95%, van dat gedrag is onbewust, en onbewust gedrag beperkt uw medewerkers in hun werk en kunnen moeilijk te veranderen zijn.

De eerste stap is hen dus bewust te maken van hun gedrag, en te zorgen dat zij dat willen veranderen naar motivatie om te werken aan hun professionele ontwikkeling. Dit doet u als organisatie door hen de juiste middelen en omgeving te bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan toegang tot leermateriaal, stimulerende werkplekken, en collega’s met eenzelfde mindset. Wanneer iemand omgeven wordt door positieve, gemotiveerde collega’s die allemaal ook werken aan hun eigen professionele ontwikkeling, dan is hij of zij zelf ook eerder geneigd hieraan te gaan werken.

Professionele ontwikkeling niet te dwingen

De enige manier om gedragsverandering te bewerkstelligen is echter wanneer uw medewerkers zelf hun gedrag willen veranderen. Hiervoor is het belangrijk dat zij zelf gemotiveerd zijn en zich willen ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Het heeft geen zin om mensen te pushen tot een gedragsverandering; deze verandering zal niet zo lang standhouden als wanneer men intrinsiek gemotiveerd is. U kunt hiervoor bijvoorbeeld speciale HR software gebruiken die uw medewerkers helpt met hun professionele ontwikkeling. Hierbij hebben zij zelf de regie in handen over hoe zij willen groeien. Over de Auteur

Blogger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo