FB pix Hoe vind je goed personeel? - Artikelpost

Hoe vind je goed personeel?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1393 | Aantal woorden: 1027 | Datum: | 0 commentaar

Goed personeel aantrekken is door de schaarste op de arbeidsmarkt niet altijd gemakkelijk. Toch wil je graag kwalitatief personeel. Heb je het geluk dat er veel wordt gereageerd op de vacature die is uitgezet, dan is het nog een hele kunst om de perfecte kandidaat eruit te filteren. Met deze beproefde methoden gaat het je zeker lukken:

Voor je begint met zoeken, moet je precies weten waar je naar op zoek bent. Daarvoor stel je eerst een functieprofiel op. Daarna kun je een geschikte wervingsmethode inzetten.

Werf via je eigen personeel

Nieuw personeel werven via je eigen personeel heet referral recruitment. Je zet je werknemers in om nieuwe collega’s te vinden. Dit is een goedkope manier. Je bespaart namelijk op de wervingskosten. Daarnaast kunnen werknemers vaak goed inschatten of iemand bij de organisatie past, wat de kans op een goede match vergroot. Als je een wervingsbonus inzet spoor je het personeel aan om actief in hun netwerk op zoek te gaan naar geschikte kandidaten.

Gebruik social media

Alles gebeurt tegenwoordig online. Je klanten tref je online, maar ook je potentiële werknemers. Daarom is het verstandig om op je bedrijfswebsite pagina’s aan te maken met de beschrijving van de bedrijfscultuur en een overzicht van de openstaande vacatures. Via Facebook, LinkedIn en Twitter kun je je vacatures eenvoudig onder de aandacht brengen. Je kunt ook vacatures plaatsen op websites als Monsterboard en Indeed. Deze sites zijn zeer populair onder werkzoekenden.

Sta open voor open sollicitaties

Een open sollicitatie kan waardevolle kandidaten aantrekken. De sollicitanten laten namelijk zien dat zij gemotiveerd zijn om bij jou te komen werken en zelf initiatief tonen. Sta daarom open voor open sollicitaties, bijvoorbeeld door dit op je vacaturepagina te vermelden. Zo zet je de deur open voor talent. Je profiteert ervan als je plotseling personeel nodig hebt.

Maak gebruik van een detacheringsbureau

Detacheringsbureaus zijn goed thuis in werving en selectie. Het is immers hun belangrijkste taak om goed personeel te vinden. Voor verschillende branches of functies heb je gespecialiseerde bureaus. Het is dus een snelle manier om gekwalificeerd personeel te vinden.

Zoek binnen je eigen bedrijf

Wellicht heb je de ideale kandidaat al lang in huis. Het loont daarom de moeite om eerst intern te zoeken naar een geschikte kandidaat. Bijkomend voordeel is dat de werknemer de organisatie al kent en daardoor sneller zijn draai zal vinden. Bovendien biedt je werknemers de kans om te groeien en te ontwikkelen binnen het bedrijf. Ze zullen dus ook minder snel op zoek gaan naar een baan bij een ander bedrijf, en blijft de opgedane kennis binnen de organisatie.

Salarisadministratie uitbesteden

Personeel brengt ook de nodige administratie met zich mee. Zo heb je ook te maken met de salarisadministratie. Deze administratie bestaat uit allerlei formulieren en berekeningen, zoals de loonstaat, loonstrook en de jaaropgave. Dat maakt salarisadministratie uitbesteden verstandig, omdat de materie hierover jaarlijks weer verandert.Over de Auteur

Schrijf veel artikelen met oog op SEO. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo