Hoort recruitment nog bij HR? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoort recruitment nog bij HR?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: PLavrijssen
Gezien: 386 | Aantal woorden: 384 | Datum: Tue, 6 Jun 2017 | 0 commentaar

In het eerste opzicht zou je als leek denken dat recruitment en HR bij elkaar horen. Echter ziet men dat deze twee vakgebieden steeds verder uit elkaar komen te liggen. Dit komt onder andere door nieuwe technologieën als recruitment software, maar ook door de manier van werken.

De vaardigheden van een recruiter
Je kunt je afvragen of recruitment tegenwoordig een geheel eigen vakgebied is of dat het een vertakking van HR of bijvoorbeeld marketing is. Men ziet duidelijk verschil tussen HR-mensen en recruiters. Zij werken op een hele andere manier. Je hebt als recruiter andere kwaliteiten nodig dan als HR medewerker. Recruiters zijn steeds meer bezig met transacties, waardoor zij aansluiten bij marketing. Ook is een groot verschil dat organisaties steeds meer zelf recruiters in dienst hebben in plaats van bureaus inschakelen voor deze diensten. Recruiters hebben ook technologische kennis nodig door het toenemen van het gebruik van recruitment software.

De taken van een HR medewerker
Waar de recruiter vooral bezig is met transacties, zijn HR medewerkers juist veel meer bezig met het huidige personeel. Zij helpen en coachen personeel en willen hen helpen het beste uit zichzelf te halen. Zij zijn dus veel meer intern gericht en zijn minder bezig met het werven van nieuwe krachten en sollicitaties.

Nieuwe technologieën
Ook binnen het vak recruitment vinden verschuivingen plaats. Met specifieke software kan er voor gezorgd worden dat er verschillende sollicitatie processen uitgevoerd kunnen worden voor verschillende soorten functies. Op deze manier is het mogelijk om het sollicitatie proces voor alle bedrijven de optimaliseren. Het sollicitatie proces wordt dan gezien als een customer journey, net als bij marketing. Als je ziet dat bijvoorbeeld een developer afhaakt als deze een filmpje op moet nemen, maar een designer hierdoor juist getriggerd wordt, kun je hier op inspelen. Zo ontwikkelt het vakgebied recruitment zich steeds verder. We kunnen wel stellen dat het tegenwoordig een op zichzelf staand vakgebied is.


Over de Auteur

Blogger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[381 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo