ICT – een veelzijdig vakgebied - Artikelpost

ICT – een veelzijdig vakgebied

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1187 | Aantal woorden: 591 | Datum: | 0 commentaar

 

Informatie en Communicatietechnologie (ICT) is een Informaticadiscipline. Het vakgebied houdt zich bezig met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. IT specialisten en computerdeskundigen zijn gevraagde medewerkers in een groot aantal branches. Het beroep IT’er of ICTér  is zeker niet eenzijdig. IT vakmensen kunnen verschillende functies vervullen.

IT-Operating

Een  IT-operator  is verantwoordelijk voor de informatie en telecommunicatie-infrastructuur  van een organisatie. Hij is de systeembeheerder en administrator en plant de inzet van nieuwe hardware en software. Verder is hij verantwoordelijk voor het installeren en configureren  van hardware en software en voor het ontwikkelen en beheren van de IT- risk –management strategie.

Software Engineering

IT specialisten die zich met software engineering bezig houden,  hebben vooral taken die gericht zijn op het plannen, ontwikkelen, implementeren en integreren van complexe software systemen.

IT- Docent

Bedrijven hebben vaak het behoefte aan bijscholing op het gebied van IT. De taak van een IT- docent is het ontwikkelen en uitvoeren van bijscholingen. De inhoud van de bijscholingen hangt af van het behoefte van de organisatie en kan bijvoorbeeld op de omgang met nieuwe software maar ook op het onderhouden van databases of andere onderwerpen gericht zijn.

IT-Consulting

Een IT consultant voert procesanalyses door om vervolgens advies te geven over het optimale gebruik van IT toepassingen. 

IT-Management

De IT manager coördineert en leidt de IT- afdeling van een bedrijf. Hij is verder de contactpersoon tussen de IT- afdeling en de andere vakafdeling van een bedrijf en probeert de behoeftes van de afdelingen op elkaar af te stemmen.

Media-informatica

Het gebied media-informatica houdt zich bezig met het ontwerpen van multimediale inhoud. De IT specialist concipieert en programmeert e-business strategieën. Dit is een interdisciplinair vakgebied. 

Projectleiding

In de IT branche wordt vaak projectgericht gewerkt.  Bedrijven besteden bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe software concepten vaak uit, en zijn dan op zoek naar een projectleider die het hele project afwikkelt. Voor deze functie is afhankelijk van het doel van het project veel vakkennis, maar ook mensenkennis vereist. De projectleider is verantwoordelijk voor de samenstelling van het projectteam en oplossen van mogelijke conflicten in het team.Over de Auteur

Hi, ik ben Nicole, vierde jaar studente (Technische Informatica) uit Alkmaar.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

The Art of Explanation
The Art of Explanation

€ 12,99
Toon product

Leerboek linux, deel 1, systeembeheer 4e druk
Leerboek linux, deel 1, systeembeheer 4e druk

€ 39,45
Toon product

Effective Monitoring and Alerting
Effective Monitoring and Alerting

€ 13,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo