FB pix Is een retraite iets voor mij? - Artikelpost

Is een retraite iets voor mij?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1991 | Aantal woorden: 566 | Datum: | 0 commentaar

 

Wie verder wil komen in zijn carrière is meestal bezig met hard werken, opvallen en zichzelf ontwikkelen.

Een retraite is dus misschien niet het eerst middel waar je aan denkt om verder te komen en succesvoller te worden, om beter te weten wat je wil. Toch valt er heel veel voor te zeggen.

Een retraite is namelijk minder zweverig en meer resultaatgericht dan je zou denken. Ook al zou je maar een weekend gaan, dan nog kan het voelen als een week, en heel lang een gunstig effect hebben. In retraite gaan, kan in het klooster, waar het ook oorspronkelijk vandaan komt. Maar tegenwoordig zijn er vele vormen en varianten mogelijk. Van twee weken aaneengesloten stilte, tot boedhistisch onderricht, tot meer wereldlijke vormen, of zelfs gecombineerd met concrete workshops of ontspannen wandelingen. Het kan allemaal onder de noemer retraite vallen. De essentie van de heilzame werking van een retraite laat zich mooi vangen in het spreekwoord ‘reculer pour mieux sauter: een stapje terug doen om een beter resultaat te bereiken.

Wie veel wil bereiken, heeft energie nodig en richting. En beide kunnen perfect opgedaan worden in een retraite! Vooral richting is iets dat we allemaal moeilijk vinden. Er zijn in deze maatschappij zoveel prikkels steeds om ons heen dat wat wij zelf vinden en willen al heel snel ondergesneeuwd kan raken. Je komt simpelweg niet aan je eigen gedachten toe, door alle informatie die op je afkomt. Een retraite maakt dit makkelijker. Niet alleen omdat er weinig informatie op je afkomt, maar ook omdat er even niets hoeft. Je merkt dan vanzelf welke informatie er uit jezelf naar boven komt borrelen en welke impulsen je hebt. Uit verveling komt de natuurlijke neiging om iets te gaan doen. Waar gaat je interessse dan naar uit? Waar krijg je zin in? Dat is heel zinvolle informatie voor je carriere. Want waar je van nature al zin in hebt, is vaak ook je talent en in ieder geval iets dat jij langer volhoudt dan een ander, omdat het je simpelweg eerder energie geeft dan kost.

Zo beschouwd is een retraite dus helemaal zo gek nog niet. Zelfs niet eentje met stilte. Voor mensen die weinig ervaring met retraites hebben, heb ik samen met Marjanke de Cock de www.duindagen.nl  ontwikkeld. Het bevat alle werkzame ingrediënten van een retraite, zonder dat het meteen heel lang of zwaar is. En de coaching en workshops helpen ook nog eens om je leerervaringen makkelijker te stimuleren of plaatsen. Heel graag tot ziens! Over de Auteur

Manu Busschots is eigenaar van De Ondersteen | Eigen Aandeel in leven en werk.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo