Is jouw werkplek eigenlijk wel gezond? - Artikelpost

Is jouw werkplek eigenlijk wel gezond?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 213 | Aantal woorden: 516 | Datum: | 0 commentaar

Ik hoor je denken, een gezonde werkplek? Ja, wanneer je op kantoor werkt is het belangrijk dat je denkt aan het belang van jouw gezondheid. Een verkeerde houding tijdens het werken bijvoorbeeld kan tot verschillende nare gevolgen leiden. Je kan je voorstellen dat het voor een lichaam niet heel bevorderlijk is om dagelijks acht uur lang in dezelfde houding te zitten. Is jouw werkplek dan wel echt gezond?

Geluid

Het constant horen van geluid is niet goed, en op kantoor kan het nog wel eens erg luidruchtig zijn. Je kan ervoor kiezen om zelf muziek te luisteren met oordopjes of een geluiddempende koptelefoon op te zetten, maar niet iedereen houdt hiervan en op den duur is dit ook niet goed voor je. Wat doe je dan? Als het echt gehorig is bij jou op kantoor, is het een idee om te kijken naar panelen die het geluid in de ruimte zullen dempen. Dat werkt écht en het is dus heel effectief om deze te plaatsen. Bovendien is het een makkelijke manier om het probleem op te lossen.

Prettige werkplekken

De plek waar je zit is waarschijnlijk nog wel het belangrijkst van allemaal. Niet alleen het bureau, maar ook de bureaustoel en jouw houding hebben veel invloed op hoe je je voelt na een lange werkdag. We weten diep van binnen allemaal wel dat het voor een mens niet gezond is om acht uur lang te zitten. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor kantoortuinen met bureaus waar je zowel aan kan staan als kan zitten. Wil je de benen even strekken, dan zet je het bureau wat hoger. En ben je het staan even zat, dan zet je hem weer omlaag. Dit is goed voor je houding en zal erg effectief werken. Zo maak je van jouw werkplek gemakkelijk een gezonde werkplek.

 

Wil je toch graag zitten? De ideale houding om te zitten is als volgt: benen in een hoek van 90 graden en de armen rusten netjes op het bureaublad. Zo minimaliseer je de negatieve effecten van het langdurig zitten aan een bureau. Er is veel van dit soort circulair meubilair te vinden.

Gezonde lucht

Ja, de lucht op een werkplek is van belang en het is goed dat hier op gelet wordt. Zo moet de luchtvochtigheid niet te hoog zijn en ook zeker niet te laag. Je wil namelijk niet dat je hoofdpijn krijgt door een verkeerde luchtvochtigheid. Je kan het reguleren door middel van bepaalde apparaten, maar ook doen kamerplanten het goed als het om luchtzuivering gaat. Plaats dus een paar mooie, grote planten op het kantoor.Over de Auteur

Als thuiswerker weet ik als geen ander hoe belangrijk een gezonde werkplek is. In dit artikel geef ik tips.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo