FB pix IT Headhunters - Artikelpost

IT Headhunters

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3660 | Aantal woorden: 525 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn veel manieren voor het zoeken naar een technische baan en na een tijdje zal blijken dat internet één van de beste manieren is om die baan te vinden. Naast het zoeken naar een baan online is het ook mogelijk om sociale media te optimaliseren en rechtstreeks proactieve ondernemingen te benaderen die op zoek zijn naar cliënten, samen met internationale headhunters en wervingsbureaus.

Het aantal online geadverteerde banen heeft een recordhoogte en volgens de laatste cijfers is de IT sector de best presterende sector. Naar aanleiding van de Olivier internet job index is er een sterke toename van online geadverteerde ICT-jobs de afgelopen vijf jaar. Dat komt voornamelijk doordat de IT sector nog steeds sterk groeiend is, en wanneer er kansen ontstaan binnen die sector, ontstaat er ook meteen een hevige concurrentie doordat er veel individuen pogingen doen om op deze manier werkgelegenheid te creëren. Het is daarom belangrijk op te vallen voor niche-recruiters, waaronder IT headhunters vallen.

Social media kan een goed hulpmiddel zijn bij het trekken van aandacht van cyber recruiters en is vooral zeer handig om IT headhunters te laten zien dat de persoon verstand heeft van deze technische middelen. Dit is te doen door bijvoorbeeld een account te creëren op websites als Facebook, Google Video en Twitter en daarmee een online portfolio over jezelf presenteren aan de buitenwereld. LinkedIn is ook een dergelijk website wat specifiek is voor professionele doeleinden en erg handig voor het aantrekken van recruiters.

Er zijn vele voordelen verbonden aan het optimaliseren van je online profiel, doordat IT headhunters er ook veel baat aan hebben. Het grootste voordeel is dat een cyber recruiter een goed beeld kan krijgen van de potentiele kandidaat door simpelweg zijn/haar profiel te bekijken.  Een cyber recruiter kan hiermee ook sneller een potentiele kandidaat met de benodigde vaardigheden specifiek vinden. Een individu die werkzaam is in de technische sector heeft helemaal geen excuus om geen geoptimaliseerd online profiel te handhaven.

 

 Over de Auteur

John Hoffman, schrijver van dit artikel.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo