Je woning of bedrijfspand weer als nieuw - Artikelpost

Je woning of bedrijfspand weer als nieuw

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 489 | Aantal woorden: 728 | Datum: | 0 commentaar

De gevel van een gebouw heeft veel te verduren. Het wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind, sneeuw, vorst , maar ook uv-straling op een zonnige dag. Daarnaast zijn ook de giftige uitlaatgassen en andere stedelijke vervuiling een grote aanslag op de gevel van je woning of bedrijfspand. Deze soorten van verontreiniging tasten je gevel aan en kunnen vochtproblemen en andere ernstige schade, zoals scheuren in de muur, veroorzaken. Hierdoor kan de gevel zijn belangrijkste functie verliezen: de binnenkant van het gebouw beschermen tegen weer, wind en vocht.

De gevel reinigen

Om ernstige schade aan de gevel van je woning of bedrijfspand te voorkomen, is gevelonderhoud van groot belang. Een onderdeel van het onderhoud aan de gevel, is gevelreiniging. Door de gevel te reinigen, verwijder je aanslag en vuil van de gevel en is deze weer lekker fris. Maar niet alleen voor de uitstraling van het gebouw, is gevelreiniging belangrijk. Door de gevel te reinigen, voorkom je ook schade en slijtage en is je woning of bedrijfspand weer goed beschermd tegen weer, wind en vocht. Bijkomend voordeel is dat kleine beschadigingen door de gevelreiniging zichtbaar worden en deze tijdig hersteld kunnen worden. Grote reparatiekosten blijven dan dus uit.

Hoe kun je de gevel van een gebouw reinigen

Wanneer een gevel matige vervuiling vertoond, dus wanneer er bijvoorbeeld enkel mos en algengroei aanwezig is, kan de gevel prima met een stoomreiniger schoongemaakt worden. Onder hoge druk wordt de stoom tegen de gevel gespoten en het vuil losgeweekt. Zwaardere aanslag, zoals roest, kan niet met stoom gereinigd worden. Deze gevels kun je wel chemisch reinigen. Een chemisch reinigingsmiddel wordt dan op de gevel aangebracht en het vuil wordt opgelost. Vervolgens wordt de gevel goed na gespoten met schoon water. Door dit verontreinigde water op te vangen, wordt het milieu weinig belast. Zeer hardnekkig vuil kan middels stralen verwijderd worden. Het straalmiddel wordt onder grote druk tegen de gevel aangespoten. Hiervoor dien je een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Zelf aan de slag

Met speciale gevelreinigingsproducten, kun je ook zelf aan de slag met je gevel. Voor elke soort verontreiniging zijn er verschillende producten te koop. Zorg er altijd voor dat je het juiste middel voor de verontreiniging gebruikt en neem de tijd voor de reiniging. Waar een gespecialiseerd bedrijf de gevel in korte tijd kan reinigen, kan het voor jezelf wel even wat tijd in beslag nemen. Het grote voordeel van zelf aan de slag gaan, is dat je enorm veel kosten bespaard.    Over de Auteur

Als gevelreiniger weet ik alles over het reinigen van bedrijfspanden. In dit artikel deel ik graag mijn kennis op dit gebied.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

NANO - Dakpannen- en gevelreiniger - 5 L
NANO - Dakpannen- en gevelreiniger - 5 L

€ 34,95
Toon product

Kärcher Steen- en Gevelreiniger - 5L - direct klaar voor gebruik
Kärcher Steen- en Gevelreiniger - 5L - direct klaar voor gebruik

€ 25,69
Toon product

Muur & Gevelreiniger 10L | Steenreiniger | Betonreiniger | Cleaner
Muur & Gevelreiniger 10L | Steenreiniger | Betonreiniger | Cleaner

€ 37,50
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo