Juridische hulp nodig? Schakel een advocaat in! - Artikel Post - Artikel Marketing

Juridische hulp nodig? Schakel een advocaat in!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 380 | Aantal woorden: 419 | Datum: | 0 commentaar

Heeft u juridische hulp nodig? Schakel een advocaat in! Een advocaat adviseert, bemiddelt, onderhandelt en procedeert voor u. Hierbij behartigt de advocaat uw belangen. Een advocaat is op de hoogte van het Nederlands recht. Bij juridische problemen is het niet verplicht een advocaat in te schakelen, maar het is wel raadzaam dit te doen. De meeste mensen zijn namelijk onvoldoende op de hoogte van de wet. Dit maakt het lastig en zelfs onverstandig om zelf de eigen verdediging te voeren. Het mag echter wel.

Nederlandse orde van advocaten

In Nederland is het voor elke advocaat verplicht om lid te zijn van de Nederlandse orde van Advocaten. Bij dit lidmaatschap is het verplicht dat alle Nederlandse advocaten zich aan de beroepsregels houden. In de beroepsregels staat onder andere opgenomen dat advocaten integer, onafhankelijk, partijdig, deskundig en vertrouwelijk moeten handelen. Het woord partijdig roept wellicht wat vragen op. In dit geval wil het zeggen dat een advocaat alles doet om uw belangen te behartigen. Hij of zij zal de tegenpartij dus niet mogen helpen of bijstaan. Ook al is uw advocaat het soms met u oneens, hij of zij zal u zo goed mogelijk moeten ondersteunen. Het komt er in het kort op neer dat uw advocaat u door dik en dun steunt.

Scholing en cursussen

Het Nederlands recht wil nog wel eens veranderen. Er treden regelmatig wetswijzigingen op. Er komen nieuwe wetten bij en sommige wetten komen te vervallen of worden versoepeld. Daarom is het voor een advocaat verplicht om bijscholing te volgen. Op deze manier kunt u er als cliënt zeker van zijn dat uw advocaat volledig op de hoogte is van het Nederlands recht.

Gratis juridisch advies inwinnen?

De meeste mensen hebben van advocaten het beeld dat het allemaal veel geld kost. Wist u dat u echter ook gratis juridisch advies kan inwinnen? Het gaat hierbij om een inloopspreekuur. Hier kunt u uw juridische kwestie met een advocaat bespreken. Hij of zij zal de kwestie bekijken en u adviseren. Dit kan onder andere bij Warnink & Both Advocaten, advocaat in Zwolle.Over de Auteur

Meer weten over de werkzaamheden van een advocaat? U leest het hier. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo