Kantoormeubelen kopen voor een ergonomische werkplek - Artikelpost

Kantoormeubelen kopen voor een ergonomische werkplek

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 151 | Aantal woorden: 721 | Datum: | 0 commentaar

Ergonomisch werken zorgt voor een betere gezondheid van werknemers, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Ergonomie op kantoor is daarom erg belangrijk, maar wat is ergonomisch werken precies? Wij leggen hieronder uit wat ergonomisch werken is en geven 3 redenen om te investeren in ergonomische werkplekken.

Wat is ergonomisch werken?

Een ergonomische werkplek kan helemaal afgesteld worden op het lichaam van de werknemer. Dit zorgt ervoor dat hij of zij tijdens het werken een gezonde zithouding aanneemt tijdens het werken. Om een ergonomische werkplek te creëren zijn ergonomische kantoormeubelen essentieel. Op OfficeCity.be vind je een uitgebreid assortiment kantoormeubilair van topkwaliteit.
Naast ergonomische kantoormeubelen is het ook van belang dat de werknemer voldoende fysieke en mentale herstelmomenten inplant tijdens het werken. Oftewel korte pauzes van een aantal minuten. Even naar het koffieapparaat lopen kan al bevorderend werken. 

Reden 1. Betere prestaties

Een van de beste redenen om te investeren in ergonomie zijn de betere prestaties van werknemers. Een ergonomische werkplek zorgt ervoor dat er comfortabel gewerkt kan worden, waardoor er beter gepresteerd wordt. Doordat er geen lichamelijk klachten worden ervaren kan er gefocust worden op het werk. 

Reden 2. Minder ziekteverzuim

Als bedrijf wil je natuurlijk zo min mogelijk ziekteverzuim. Dit kost je als onderneming veel geld. Met ergonomische werkplekken kunnen werknemers comfortabel op een gezonde manier werken, waardoor er minder lichamelijke klachten worden ervaren.

Reden 3. Gezonder

 

Het werken op een werkplek dat helemaal op je lichaam is afgesteld is een stuk gezonder. Meer dan 6 uur per dag zitten is enorm slecht voor je. Helemaal als dit in een ongezonde houding is. Zorg daarom voor een ergonomische werkplek. De basis van zo’n gezonde werkplek is een goede bureaustoel en een verstelbaar bureau. Ook een zit sta bureau kan een goede optie zijn. Aan dit bureau kan zowel zittend als staand gewerkt worden. Deze afwisseling is erg gezond.

Over de Auteur

Ik schrijf graag over alles wat te maken heeft met werken en gezondheid.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo