Leef Je Pensioen - Artikelpost

Leef Je Pensioen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 951 | Aantal woorden: 509 | Datum: | 0 commentaar

Na je pensioen is het tijd voor nieuwe zaken in het leven. De langste vakantie van je leven invullen is echter niet voor iedereen gesneden koek. Het kost veel mensen een periode de tijd om echt hun draai te vinden wanneer het betaalde werkzame leven afloopt. Hoe ga je daarmee om?

De website Leefjepensioen.nl  biedt inspiratie aan (bijna) gepensioneerden en geeft actief aan waar mogelijkheden liggen. Zo is er een forum waar pensionado's elkaar kunnen uitnodigen om leuke dingen te ondernemen. Denk aan samen reisjes ondernemen of een eetclub opstarten. De oproep plaatsen is gratis en er komen steeds meer reacties op. 

Hetzelfde geldt voor de oproepen van organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Leefjepensioen.nl probeert daarbij niet alleen veelvoorkomende vrijwilligersfuncties vast te leggen (zoals collectanten) maar ook te zoeken naar originele klussen. Zoals het project Resto van Harte, een uniek concept waarbij door middel van gezamenlijke maaltijden sociaal geisoleerde mensen worden geholpen. Vrijwilligers die bij Resto actief zijn vertellen enthousiast over hun ervaringen. Hetzelfde geldt voor vrijwilligers bij andere organisaties: je krijgt een kijkje in de keuken van vrijwilligerswerk.

Het mooie van pensioen is dat er tijd vrijkomt voor onderwerpen die vroeger werden uitgesteld. Neem hobbies. Leef je pensioen vertelt het verhaal van mensen die zich vol op hobbies als golf, fotografie en geo caching storten. Het aardige is dat dit niet zelden ook een effect heeft om de omgeving van de gepensioneerde. Soms kiezen echtparen er bewust voor samen nieuwe zaken te ontdekken. Anderen geven juist het advies ieder een eigen leven te houden. Of op z'n minst elkaar geen vaste taken "af te pakken".

In de blog van de website komen niet alleen inspiratievolle verhalen voorbij, maar ook praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe je moet omgaan met vergoedingen voor vrijwilligerswerk. Over dergelijke onderwerpen wordt ook op de Facebook-pagina veelvuldig gediscussieerd. 

En dat is precies wat Leef je pensioen biedt: een plek om verhalen te lezen, te delen en nieuwe contacten te leggen. Zo wordt met pensioen gaan extra plezierig.  Over de Auteur

Leefjepensioen.nl is een initiatief van verschillende samenwerkende pensioenfondsen en hun pensioenuitvoerder. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Xbox Series X Console
Xbox Series X Console

€ 542,00
Toon product

Sonos One SL - Zwart
Sonos One SL - Zwart

€ 145,00
Toon product

Filmpakket - filmbox cadeau met Jimmy's popcorn, M&Ms, filmcadeaukaart voor een mooi avondje thuisbios - met optioneel persoonlijk bericht
Filmpakket - filmbox cadeau met Jimmy's popcorn, M&Ms, filmcadeaukaart voor een mooi avondje thuisbios - met optioneel persoonlijk bericht

€ 14,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo