Loopbaan coaching in de randstad - Artikel Post - Artikel Marketing

Loopbaan coaching in de randstad

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: laurientenberge
Gezien: 329 | Aantal woorden: 520 | Datum: Thu, 11 May 2017 | 0 commentaar

Het kan voor komen dat je, je niet prettig voelt op je werkplek of tussen je collega’s. Je vindt het werk wat je doet hartstikke leuk en elke dag is weer anders, de makkelijkste optie is dan om ergens anders te gaan solliciteren en een plek zoeken waar je, je wel thuis voelt. Wanneer je zo’n vier jaar geleerd hebt voor een beroepsopleiding op het mbo, hbo of allebei en je komt er naar een aantal jaar achter dat je het werk niet leuk vindt, dan is dat flink balen. Je hebt het een paar jaar, of zelfs langer, volgehouden om te blijven werken en het leuk te gaan vinden. Maar elke ochtend stap je met tegenzin uit bed om naar je werk te gaan. Wanneer je in zo’n situatie terecht komt is het goed om een andere baan te zoeken. Wanneer je echt denkt dat het werk helemaal niets voor jou is, dan kun je je laten omscholen of advies vragen bij een adviesbureau voor loopbaan en begeleiding. Daarnaast kun je ook doormiddel van coaching een betere plek voor jezelf vinden.

Loopbaanbegeleiding voor jong en oud

Elke keuze die je maakt, of dat iets simpels is zoals wat je vanavond gaat eten of welke schoenen je aantrekt, alles is bepalend en je kunt het niet meer terugdraaien. Dat geldt ook voor je studiekeuze. Studenten worden tegenwoordig doodgegooid met het studieaanbod en het blijkt dat er maar weinig mensen zijn die ze kunnen helpen met de beslissende keuze. Een studie op het mbo of hbo duurt gemiddeld vier jaar. Wil je daarna nog een specialisatie op de universiteit, dan tel je bij die vier jaar nog eens twee of drie jaar bij op. Je bent dus al snel zo’n zeven jaar kwijt met studeren, mits je geen studievertraging oploopt. Het is dan een grote klap wanneer je erachter komt dat in het werkveld alles zo anders is dan wat je geleerd hebt.

Een adviesbureau voor je studiekeuze

 

Na je studie ga je aan het werk, je komt erachter dat je zo’n vier jaar geleden eigenlijk de verkeerde keuze hebt gemaakt en toch een andere studie had moeten kiezen. Je vindt namelijk het werk wat je doet niets aan en dat ligt aan jou en niet aan je collega’s. Als je dit al een tijdje hebt, dan zou je eens contact kunnen opzoeken met een adviesbureau. Een adviesbureau zoals Verhoeks & Provily heeft gediplomeerde psychologen die jouw kunnen helpen om toch de juiste richting te kiezen of om juist opnieuw een studieroute te kiezen. Wanneer je hierheen gaat, kom je in een studiekeuzetraject terecht. De rest volgt uiteindelijk vanzelf.Over de Auteur

ik schrijf verschillende teksten over diverse onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo