Maak een marketing meeting nog creatiever - Artikelpost

Maak een marketing meeting nog creatiever

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 174 | Aantal woorden: 1097 | Datum: | 0 commentaar

Als je bij een marketing- of reclamebureau werkt, dan ben je vast de hele dag bezig met het bedenken van nieuwe content, strategieën en andere ideeën. Alleen soms komt het voor dat je even geen inspiratie hebt om op nieuwe ideeën te komen. Het kan uren of misschien dagen tot weken duren voordat je hét perfecte idee of concept hebt. Maar dit kan je gelukkig nog sneller realiseren door de volgende stappen te doorlopen.
Buiten de deur afspreken
Als een meeting ingepland wordt met je collega’s dan is dit vaak op een standaard plek, namelijk in een vergaderruimte op het kantoor of misschien wel in de kantine. Dit kan natuurlijk erg handig zijn omdat het erg voor de hand ligt. Maar bedenk eens dat je dezelfde ruimte al zo vaak hebt gezien dat je elk stofje herkent, daar wordt je ook niet blij van. Om deze reden is het zeker aan te raden om op een andere vergaderlocatie af te spreken met je collega’s of klanten. Wanneer je in een nieuwe ruimte zit, dan merk je dat niet alleen jij hiervan profiteert maar ook de anderen. Vaak worden juist op de vreemdste plekken de beste ideeën bedacht.


Frisse neus halen
Tijdens een werkdag kan de tijd erg snel gaan, omdat je zo druk bezig bent. Hierdoor is de kans groot dat je jezelf bijna vergeet. Denk hierbij aan het af en toe opstaan om je benen te strekken of iets te drinken halen voor je collega’s. Het is bewezen dat als je tijdens je werkdag een kwartiertje buiten loopt, dat dit je alerter maakt, meer energie oplevert en daarnaast is het erg gezond voor je. Houd dit in je achterhoofd en gun jezelf tenminste 15 minuten frisse lucht op een dag. Je zult al gauw merken dat dit je dag breekt en het geeft je ook direct meer energie!

 


Luister naar muziek
Als je dagelijks content dient te schrijven of te verzinnen, dan is de kans groot dat je al snel in de herhaling valt. Wellicht heb je je eigen routine wanneer je begint met brainstormen, maar probeer eens een keer muziek te luisteren voordat je met je taak begint. Je zult merken dat je er meer inspiratie van krijgt als je wegdroomt en heerlijk in de flow van de muziek zit.


Praat met onbekenden
Dit punt zal jou hoogstwaarschijnlijk uit je comfort zone halen. Wanneer je met de trein terug naar huis gaat, pak dan niet meteen je smartphone erbij. Wellicht zit er iemand naast je die graag een praatje met je wilt maken. Op deze manier kan je bepaalde onderwerpen aanhaken die jouw visie op iets kunnen veranderen. Vaak zijn ouderen degenen die het erg fijn vinden om met iemand te praten, vooral als ze alleen zijn. Een ander idee is om relevante en up to date video’s te beluisteren die over het onderwerp gaan. Vaak worden er ook reacties gegeven op video’s in de comment sectie. Lees deze globaal door en eventueel kan je je eigen mening geven op iemands reactie.


Over de Auteur

Een particulier die graag informatie wil delen over bepaalde onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo